Món Esport
La Federació Catalana de Futbol instal·la un ascensor exclusiu per a cinc places de pàrquing
  • CA

Quatre mesos després d’haver inaugurat la nova seu central de la Federació Catalana de Futbol al Carrer Sicília de Barcelona, el president Andreu Subies ja hi torna a realitzar obres. Aquesta vegada, el màxim mandatari de la federació ha decidit instal·lar un ascensor privat que transportarà els usuaris del pàrquing subterrani comprat per la mateixa institució fins la planta noble de la seu, on s’hi troben els despatxos de la junta directiva.

Fins aquí tot normal. El que estranya de tot plegat és la quantitat de places de pàrquing que existeixen al nou aparcament subterrani de la federació. A la seu central hi treballen desenes  de professionals, a banda dels 24 membres de la junta directiva i dels comitès d’àrbitres, entrenadors i la Lliga Catalana de Futbol Sala, també amb desenes d’empleats. L’ascensor, però, està destinat a ser utilitzat per ben pocs usuaris. El pàrquing només disposa de cinc places de turisme, amb la qual cosa l’FCF destinarà una considerable quantitat del pressupost per pagar un ascensor d’un ús molt limitat i exclusiu.

 

Més ingressos amb el Carnet del Federat

 

La Federació Catalana de Futbol ha augmentat, aquest estiu, el preu del carnet per als i les futbolistes federats/des. Després de la inspecció de treball soferta durant els anys 2013 i 2014 -en la qual s’hi van trobar un gran nombre d’irregularitats-, l’FCF va haver de buscar recursos externs per finançar el deute amb la Seguretat Social, una multa que va vorejar el milió d’euros i que va obligar a la federació a replantejar el seu model de contractació de professionals.

 

El Carnet del Federat va ser un dels nous invents destinats a fer calaix, obligant els futbolistes a pagar-lo per poder jugar, i es va sumar a l’alt preu de la mutualitat de jugadors i jugadores, que va dels 30 euros per temporada (els més petits), fins els 150 euros (els amateurs sènior). A l’agost del 2014, l’FCF va emetre un comunicat en el qual manifestava la gratuïtat del nou carnet per a finals d’any, però finalment l’ens va decidir que els federats haurien de pagar 10,80 euros per la identificació. La temporada 2015-16 el preu va augmentar a 12,40 euros i, finalment, aquesta temporada ha arribat fins els 18 euros, un cost que, multiplicat per uns 150.000 federats, ha fet arribar aquesta temporada prop de 2,7 milions d’euros a les arques de la Federació Catalana de Futbol.

 

Subies demana un sou

 

El president Andreu Subies va ser reelegit automàticament el 21 de juliol passat, després que cap opositor presentés candidatura per aspirar a dirigir la Federació Catalana de Futbol. El proper 4 de novembre, la junta directiva de l’FCF afrontarà una Assemblea Extraordinària on alguns clubs -sobretot de la Lliga Catalana de Futbol Sala- pretenen demanar-li explicacions per les darreres informacions publicades pel El Món. Subies presentarà la nova estructura federativa i la proposta de modificació estatutària i del pressupost. En aquest darrer punt és on es troba la clau d’aquesta Assemblea Extraordinària.

 

En diverses entrevistes prèvies a la proclamació com a president d’aquest juliol passat, el candidat ja va avançar les seves intencions. “Si sóc president, seré el primer que proposaré que sigui professional. Si el proper president és professional dependrà de la junta i de l’assemblea”, va dir a FutbolCatalunya.com. Pocs dies abans, en l’Assemblea Ordinària, va admetre públicament que “si segueixo com a president, haurà de ser de manera professional. No pot ser que el 99% de la casa sigui professional i el president no”.

 

És per això que, en la propera Assemblea Extraordinàra, Andreu Subies pretén aprovar una modificació de pressupostos que inclogui el seu sou pel càrrec de president, un càrrec honorífic segons el decret 55/2010 de les entitats esportives catalanes i que només pot ser remunerat si l’Assemblea ho aprova específicament. De moment, la quantitat que es mou a l’entorn de la Federació Catalana de Futbol oscil·la entre els 100.000 i els 150.000 euros anuals.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa