Món Esport
Guardiola acata la decisió de l’FA sobre el llaç groc, però no la comparteix
  • CA

Pep Guardiola ha decidit acceptar la decisió de la Football Association i amagarà el llaç groc durant els partits oficials de la Premier League, la FA Cup i la Carabao Cup, aquestes dues darreres, durant la propera temporada. No ho farà, però, durant les rodes de premsa, ni tampoc en els partits que el seu equip disputi en competicions europees, ja que la UEFA permet que el tècnic català llueixi el llaç en defensa de la llibertat dels presos polítics catalans.

Ara bé, l’entrenador del Manchester City acatarà la decisió sense estar d’acord. Aquesta ha estat la reflexió completa, en la roda de premsa prèvia al partit de Lliga de Campions davant el Basilea: “La federació anglesa té unes normes i les aplica. I jo les entenc. Accepto la decisió de l’FA perquè l’he d’acceptar. Estic enmig d’unes normes, cosa que no significa que hi estigui d’acord, ni que ells tinguin la raó o que la tingui jo. Quan tu vas a un jutge, has d’accetpar-ho encara que pensis que no és cert. Quantes vegades hi ha hagut decisions que amb el pas del temps s’ha demostrat que no eren justes? Les accepto, però no significa que hi estigui d’acord. Ho vaig dir des del primer dia, si creuen que és incorrecte, ho acceptaré. Ho dugui o no, sigui visible o no, el yellow ribbon sempre hi serà. No canvia absolutament res. És el fet. A les rodes de premsa es pot veure, però al camp no. La situació és la mateixa. Hi ha persones a l’exili i a la presó injustament. I mentre passi això, l’únic que podem fer és seguir donant-los suport.”

Pep Guardiola també ha tingut paraules per a Martin Glenn, director general de la Football Association, que aquest diumenge va comparar el llaç groc del mànager català amb una esvàstica o amb símbols religiosos i polítics radicals. Segons el de Santpedor, “Glenn no va entendre què significa el llaç”, tot i que el disculpa per l’error: “Ha demanat perdó i, per tant, està bé. Va fer uns comentaris ben lluny del què això significa. Suposo que s’ha adonat del què vol dir. No va d’independència o de no independència. No és això. Va de quatre persones que són a la presó per no fer absolutament res per ser-hi. I la gent d’allà, la gent que vol independència, la que no la vol, la gent de la dreta i la gent d’esquerra, tothom està a favor d’això. És simple. Crec que ara ell ho ha entès. El comentari el va fer perquè no va entendre realment què està passant amb aquesta gent i la seva situació. Però estic segur que ara ho ha entès.”



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa