El govern vol aprofitar els Jocs Olímpics d’hivern per “situar els Pirineus al mapa”

Meritxell Budó assegura que el dels JJOO és un projecte "basat en el respecte al territori i en un entorn natural únic en el qual l'esport té i tindrà cada vegada un rol més determinant"

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha assegurat que la Generalitat afronta la candidatura dels Jocs Olímpics d’hivern com una oportunitat “per situar els Pirineus al mapa, tant a nivell intern com en l’àmbit internacional”. En un comunicat, la Generalitat ha informat que Budó ha presidit aquest dilluns el 15 aniversari de Sport Cultura Barcelona, acompanyada del secretari general de l’Esport i l’Activitat Física, Gerard Figueras.

Budó ha destacat els “dos grans projectes de país ambiciosos” en matèria d’esport: la candidatura Pirinencs Barcelona als Jocs Olímpics d’Hivern i la nova Llei de l’esport i de l’activitat física. Ha afirmat que el dels Jocs Olímpics és un projecte “basat en el respecte al territori i en un entorn natural únic en el qual l’esport té i tindrà cada vegada un rol més determinant”, i que pot servir per descriure a nivell internacional aquest paratge natural.

Sobre la nova Llei de l’esport, la consellera ha recordat que al juliol es va arribar a un acord amb la UFEC per “impulsar una llei que permeti avançar en la professionalització dels dirigents esportius i que acceleri la incorporació de les dones en les directives de les entitats esportives”. En la seva intervenció, Budó ha recordat a Joan Antoni Samaranch que fa 15 anys, juntament amb el seu equip, va posar en marxa l’entitat Sport Cultura Barcelona: “I ho vau fer amb la voluntat d’enfortir els pilars de la nostra societat amb els valors que aporten la cultura i l’esport i, al mateix temps, de fomentar el diàleg i l’entesa entre institucions, ciutadania i agents implicats”.

Més informació

Nou comentari