Món Esport
El Govern liderarà la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern que Barcelona descarta
  • CA

Aquest dimecres al migdia, L’Ajuntament de Barcelona ha fet oficial la seva renúncia a organitzar els Jocs Olímpics d’Hivern del 2026 per un problema de temps i de consens polític. BComú, PSC, Grup Demòcrata, ERC i Cs han consensuat les conclusions de la comissió no permanent que l’oposició va forçar després que el govern municipal decidís no tirar endavant amb el projecte plantejat per l’últim alcalde socialista, Jordi Hereu, i que també va comptar amb el suport del convergent Xavier Trias.

Després de fer públiques les conclusions, la Secretaria General d’Esport ha decidit posar-se al capdavant de la iniciativa i liderar l’organització de l’esdeveniment, sense marcar una data definitiva, però amb tota la intenció de presentar una candidatura Barcelona-Pirineus en un futur. “Ara mateix, el més important no és la data, sinó teixir una estratègia de país que esdevingui madura per optar a presentar una candidatura més endavant”, ha manifestat el Secretari General d’Esport, Gerard Figueras.

 

Aquesta candidatura haurà de comptar amb el suport inequívoc i explícit de l’Ajuntament de Barcelona -ara contrari a la idea- i dels municipis del Pirineu, així com les entitats esportives i les administracions. Figueras no es rendeix i explica que, ara, la Secretaria “entoma el testimoni que ens ve des de l’Ajuntament de Barcelona i el Govern agafa el lideratge amb entusiasme”, perquè aquests JJ.OO. d’Hivern són “un projecte que permetrà vertebrar el país i acostar el Pirineu a tot el territori”.

La Secretaria General d’Esport ha anunciat, a més, que constituirà un grup de treball permanent amb els Ajuntaments de Barcelona i del Pirineu per tal d’elaborar un estudi que permeti valorar la idoneïtat de presentar la candidatura, en forma i moment.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa