Món Esport
El director general de l’FA: “El llaç groc de Guardiola podria ser una esvàstica”
  • CA

Martin Glenn, director general de la Football Association (FA), ha reivindicat la necessitat d’eliminar la simbologia política en els partits oficials tant d’Anglaterra, com de les competicions gestionades per la FIFA i la UEFA. Ho ha fet en el marc de la reunió anual de la International Football Association Board (IFAB), l’organisme que regula les normes del futbol mundial, en una roda de premsa en la qual ha comparat el llaç groc de Pep Guardiola amb símbols polítics radicals com l’esvàstica nazi: “Vam reescriure la norma 4 del joc que deia que símbols com la rosella estan bé, però coses que puguin generar una gran divisió no ho estan. I aquestes poden ser símbols religiosos durs, l’Estrella de David, la falç i el martell, una esvàstica o qualsevol cosa de Robert Mugabe a la samarreta. Això és el que no volem.”

Després que la mateixa FA li obrís un expedient per lluir el llaç groc a la solapa en partits oficials, Guardiola va fer públic l’enviament d’una carta a la mateixa federació per tal d’esclarir el malentès i explicar el significat real de la seva iniciativa, la defensa de llibertat dels presos polítics. Res a veure amb el desig d’independència de Catalunya, contràriament a allò que argumenta Glenn. “Per ser honestos i clars, el llaç groc de Pep Guardiola és un posicionament polític, és un símbol de la independència de Catalunya i puc dir que hi ha molt més espanyols, no catalans, que estan cansats d’això”, ha expressat el director general de la FA.

 

El dirigent anglès ha admès que la sanció a Guardiola és viable: “El què farem és aplicar les lleis del joc. Les roselles no són símbols polítics, el llaç groc, sí. On posem la línia? Podria ser que algú dugués una imatge del UKIP o de l’ISIS?”



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa