Món Esport
Catalunya es planteja que Sarajevo sigui una de les seus dels Jocs d’Hivern del 2030

El conseller d’Afers Exteriors de la Generalitat, Alfred Bosch, s’ha reunit amb el primer ministre del cantó de Sarajevo, Edin Forto, per estudiar la possibilitat d’incloure la ciutat bosniana com a seu olímpica en una futura candidatura de Barcelona en els Jocs d’Hivern de 2030. Bosch ha destacat la “bona sintonia” que hi ha entre les dues administracions i assenyalat que la trobada ha servit per “reforçar els llaços” que hi ha entre Catalunya i Bòsnia.

El conseller ha reconegut que la possibilitat d’incloure Sarajevo encara “s’ha de treballar molt” però confia en què es concretarà en un acord “formal”. L’objectiu és impulsar un conveni de col·laboració entre Generalitat i la regió balcànica en matèria cultural, esportiva i de turisme, aprofitant les bones relacions que hi ha entre els dos governs. “Nosaltres vam estar al seu costat quan ens necessitaven i ara ells també volen estar amb nosaltres”, ha destacat Bosch.

Catalunya i el Cantó de Sarajevo reforcen les seves relacions. Aquest divendres els dos governs s’han trobat a la capital bosniana per estudiar la possibilitat de tirar endavant un conveni que inclou acords en matèria de turisme, cultura o esports entre d’altres. En concret, la voluntat de les dues administracions és treballar perquè Sarajevo sigui una de les seus olímpiques de Barcelona, en uns futurs Jocs d’Hivern el 2030. El conseller d’Afers Exteriors, Alfred Bosch, explica que “hi ha la possibilitat” però que queden molts informes tècnics pendents, per poder tirar endavant aquest projecte.

“Falta parlar molt del tema amb qui toca a nivell internacional, però tenim la voluntat de col·laborar entre dues ciutats que han estat olímpiques. Ara estem establint un marc i caldrà concretar en la línia que sigui”, ha reblat el conseller. La voluntat és que tot plegat acabi en un acord “formal” que suposarà “bons resultats” gràcies a “la connexió de solidaritat” que hi ha entre Bòsnia i Catalunya en molts àmbits.

A més, també es preveu realitzar actes de commemoració dels 20 anys de la reconstrucció de les instal•lacions olímpiques de Zetra i Mojmilo, que van quedar destruïdes per la guerra de Bòsnia. Un altre punt destacat és la voluntat de lluitar contra “l’amenaça del renaixement del feixisme, la intolerància, la xenofòbia i la coerció de les llibertats i els drets fonamentals” que viu Europa els darrers anys. A la reunió també hi han estat present diversos membres del govern del Cantó de Sarajevo, el delegat de la Generalitat als Balcans, Eric Hauck, i un representant de l’ambaixada espanyola a Bòsnia.

Solidaritat entre Bòsnia i Catalunya

Bosch ha destacat “l’empatia i sensibilitat” que han detectat per part del govern del Cantó de Sarajevo i d’altres autoritats bosnianes. “Hem notat l’escalf i acompanyament per tal que es trobi una solució democràtica i en llibertat per a Catalunya. Hi ha molt interès en el tema”, ha explicat el conseller. En aquest sentit, el titular d’Exteriors de la Generalitat ha posat en valor que Bòsnia “vol estar al costat de Catalunya” en relació a la situació política que viu. Bosch ha deixat clar que “per fortuna, no té res a veure” amb la que es va viure al país balcànic als anys 90.

Fi d’una visita “molt productiva”

La reunió a Sarajevo d’aquest divendres ha estat l’últim acte d’un viatge oficial de tres dies del conseller Alfred Bosch per Croàcia i Bòsnia. En aquest sentit, Bosch ha destacat que la visita ha estat “molt productiva” perquè s’han pogut fer contactes i s’ha avançat en matèria de turisme, cultura o indústria entre altres. “El balanç no pot ser més que positiu i la veritat és que estem molt contents i que això continuarà”, ha conclòs el conseller.Més notícies

Xavi no vol cremar etapes: “No puc començar la meva carrera com a entrenador al Barça”

Notícia: Xavi no vol cremar etapes: “No puc començar la meva carrera com a entrenador al Barça”
Comparteix
"No m'hi veig, encara", ha declarat el de Terrassa en una entrevista a 'TV3'
Notícia: Xavi no vol cremar etapes: “No puc començar la meva carrera com a entrenador al Barça” - Mobile

Prohibeixen a Neymar celebrar la Lliga amb el PSG

Notícia: Prohibeixen a Neymar celebrar la Lliga amb el PSG
Comparteix
El brasiler, sancionat per agredir un aficionat després de perdre la final de la Copa, no podrà fer la volta d’honor amb els seus companys
Notícia: Prohibeixen a Neymar celebrar la Lliga amb el PSG - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa