Món Esport
Artadi: “El COI ha demostrat que l’anomalia és Espanya i no Kosovo”

El Govern ha emplaçat l’executiu espanyol a respectar la federació de Kosovo. L’endemà que el Comitè Olímpic Internacional (COI) hagi advertit l’Estat en quedar-se sense esdeveniments esportius, si no avala la selecció kosovar, la portaveu de la Generalitat, Elsa Artadi, ha demanat al president espanyol, Pedro Sánchez, que no posi en perill la celebració de competicions esportives internacionals.

 

Així s’ha expressat la també consellera de Presidència durant la roda de premsa d’aquest dimarts al migdia, posterior al Consell Executiu. Artadi ha alertat que l’advertència del COI a Espanya afectaria els potencials Jocs Olímpics d’Hivern així com totes les competicions internacionals.

 

“Emplacem el govern espanyol a respectar la Carta Olímpica. Per decisions polítiques decideixen no reconèixer Kosovo, a diferència de la gran majoria de països del món, però ha de seguir treballant pel reconeixement d’aquests esportistes i no posar en perill les competicions esportives. L’advertència del COI expressa que l’anomalia és Espanya i no Kosovo, perquè Espanya és l’únic país que no ha resolt la situació dels esportistes de Kosovo. Amb la resta de països estan trobant les maneres”.

 

El COI va instar ahir les federacions internacionals a no organitzar grans esdeveniments esportius a Espanya, fins que l’executiu de Sánchez ofereixi garanties a Kosovo per poder participar sense discriminacions. La polèmica ve pel Mundial de Karate de la setmana passada a Madrid, on Espanya va tornar a no reconèixer la selecció kosovar.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa