Món Esport
Andreu Subies, expresident de la Federació Catalana, detingut per la Guàrdia Civil
  • CA

La Guàrdia Civil ha iniciat aquest dimarts al matí una operació a la seu de la Federació Catalana de Futbol, a la Mutualitat Catalana de Futbolistes i en diferents empreses relacionades amb el futbol català. Segons ha avançat La República Esportiva, el cos policial està realitzant escorcolls en diverses localitzacions en una acció que forma part del cas Soule, que va provocar la detenció de l’expresident de la Reial Federació Espanyola de futbol, Ángel María Villar i el seu fill Gorka.

 

A hores d’ara ja hi ha detinguts, entre els quals es troba, segons ha pogut confirmar El MónAndreu Subies, president de la FCF des del 2011 fins al 2018, quan Luis Rubiales va ser escollit dirigent de la RFEF i ell va marxar per ser el seu vicepresident econòmic. L’actuació, que investiga delictes d’apropiació indeguda, corrupció entre particulars i falsedat documental, té l’objectiu de treure més informació sobre els pressupostos destinats a les reformes de les seus de la Federació a Barcelona, Tarragona, Sabadell i Vilafranca del Penedès.

 

La Guàrdia Civil segueix investigant en les diferents localitzacions citades i, de moment, també ha detingut José Contreras, exdirectiu de la Federació i propietari de Tastavins SL, una de les empreses externes subcontractades per dur a terme les reformes. Les obres van acabar amb una inflació desmesurada de pressupostos i amb la subcontractació d’una segona empresa situada a la província de Girona, que va facturar menys del pressupostat inicialment. La República Esportiva, a més, ha afegit que la investigació se centra en “el desviament de diners de Mupresfe (mutualitat espanyola) per a les obres adjudicades a les empreses de José Contreras i d’aquest a la casa i restaurant d’Andreu Subies”. Segons la Cadena SER, a més a Subies, un delicte d’administració deslleial i corrupció en els negocis.

 

Cal recordar que Villar va ser detingut per la Guàrdia Civil el juliol del 2017 i va ingressar en presó provisional com a conseqüència d’això, però va quedar en llibertat amb càrrecs deu dies després en depositar una fiança de 300.000 euros.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa