Món Esport
Amb l’empat al Camp Nou a la retina
  • CA
Messi es lamenta durant el Barça-Girona del Camp Nou. | EFE

Entre Copa i Copa, la Lliga és el que toca. El Barça visita Montilivi amb l’objectiu de deixar de pensar en el mal partit al Sánchez Pizjuán i centrar-se en la competició de la regularitat espanyola, on encadena set victòries consecutives, abans de preparar la remuntada contra el Sevilla (16.15h/BeIN Sports). Els blaugrana visiten un altre conjunt català, el Girona, que fa nou partits que no coneix la victòria, encara que durant aquest període ha aconseguit la gran gesta d’eliminar l’Atlètic de Madrid de la Copa del Rei.

 

El Girona-Barça de Montilivi

 

És innegable que la possibilitat de jugar un matx de Lliga a Miami és, senzillament, conseqüència de l’evolució del futbol. Negar-se a l’evidència és no voler veure la realitat, i les lògiques econòmiques ja fa temps que imperen en l’esport rei. Encara que la Reial Federació Espanyola de Futbol i l’Agència de Futbolistes Espanyols hagin tombat el somni de Tebas, ambdues institucions només han endarrerit l’inevitable. Tard o d’hora s’acabaran exportant partits de la Primera Divisió espanyola a l’estranger; és aquest el full de ruta que s’està seguint i si no s’està d’acord s’hauria de començar a lluitar ja per canviar-lo.

 

El derbi entre el Barça i el Girona del 23 de setembre del 2018 va servir per recordar que l’essència del futbol mai s’ha d’abandonar. I que, sigui quin sigui el resultat final, els més de 70.000 aficionats que es van desplaçar al Camp Nou van gaudir d’un partit vibrant, divertit i ric tàcticament; els socis culers van viure un d’aquells compromisos pels quals val la pena pagar l’abonament de la temporada. Ara els toca fruir als afeccionats gironins, que només pensen a repetir la gesta d’aquella nit calorosa a Barcelona, en què el doblet d’Stuani els va permetre rascar un punt. Montilivi no és el Hard Rock Stadium. Per a partits com el d’aquest diumenge, però, Montilivi és molt millor que el Hard Rock Stadium.

 

La Lliga és la prioritat

 

Els homes d’Ernesto Valverde encara recorden amb ressentiment els dos punts que es van deixar en la cinquena jornada i no volen que la vint-i-unena acabi de la mateixa forma. La Lliga és la Lliga, un derbi és un derbi i no hi ha lloc per als experiments. El tècnic extremeny ja ho ha deixat més que clar en la roda de premsa prèvia al compromís: “No tinc cap inconvenient a reconèixer que prioritzem la Lliga”. El Barça vol lluitar per la Lliga i alinearà “els millors per guanyar el partit”. Això vol dir, és clar, que Leo Messi, Luis Suárez, Jordi Alba, Ter Stegen i Sergio Busquets, la columna vertebral de l’onze de gala juntament amb Gerard Piqué, tornaran a tastar el dolç sabor de la titularitat. El central català també ho farà, però ell ja va jugar la malaurada nit de Copa a Sevilla, el passat dijous.

 

La principal absència de la convocatòria de Valverde ha estat Jeison Murillo. El central colombià, incorporat aquest mercat d’hivern, es va perdre el darrer compromís culer per sanció però, tot i això, ha estat descartat per l’entrenador del Barça i no formarà part de l’expedició que intentarà assaltar Montilivi. El sud-americà haurà de seguir lluitant als entrenaments per guanyar-se la confiança del seu mànager i evitar, així, que el seu pas pel Camp Nou hagi estat anecdòtic.

 

El Barça visitarà el Girona per segona vegada a la història de la Primera Divisió espanyola amb la intenció, sense anar més lluny, de repetir el resultat que va aconseguir en la primera. En una també calorosa nit de setembre, com la del doblet d’Stuani al Camp Nou, el famós marcatge individual de Pablo Maffeo a Messi que va idear Pablo Machín va aturar l’astre argentí, però no va frenar un conjunt blaugrana que, liderat per Suárez, va emportar-se els tres punts de Montilivi.

 

Possible alineació: Ter Stegen; Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Jordi Alba; Busquets, Rakitic, Arturo Vidal; Messi, Suárez, Coutinho



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa