Món Esport
Aliona Bolsova, la tennista catalana que trenca esquemes
  • CA

Aliona Bolsova és una jugadora que no s’ajusta als estereotips que regeixen el món del tennis professional. No només pel seu físic, ja que llueix un enorme tatuatge al seu braç esquerre amb una lleona com a senyal feminista i a més ha decidit jugar en shorts en comptes de faldilla, sinó també per la seva gran personalitat i els seus interessos més enllà del tennis. 

En una entrevista al diari MARCA, la catalana d’origen moldau va destacar que és una apassionada de l’art, sobretot de l’escultura clàssica, i que no descarta en un futur, quan deixi el tennis, treballar en un museu o dedicar-se a la docència. De fet, actualment estudia el grau de Geografia, Història i Història de l’Art a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i la compagina amb els seus entrenaments i competicions.

La gesta al seu primer Gran Slam

Aquests dies, Bolsova ha estat disputant a París el seu primer Grand Slam, el Roland Garros, i tot i caure als vuitens de final davant l’estatunidenca Amanda Anisimova, la de Palafrugell ha establert els fonaments del seu assalt al circuit WTA. Amb només 21 anys, Bolsova s’ha convertit en una de les 16 millors jugadores a París després d’haver passat per tota la fase prèvia per classificar-s’hi. A més, després del seu gran paper s’ha assegurat entrar al top-100 del circuit professional.

La catalana també ha aprofitat els dies a la ciutat per visitar-la i submergir-se en la seva cultura. Entre altres racons, ha tingut l’oportunitat de presenciar les obres exposades als museus del Louvre i d’Orsay.

Va superar una infància complicada fins arribar a ser professional

La seva bona posició al campionat francès l’han fet guanyar un total de 243.000 euros, el doble del que ha aconseguit en tota la seva carrera. Un premi merescut per a una jugadora que va superar una infància difícil fins arribar a ser tenista professional.

Nascuda a Moldàvia l’any 1997, es va traslladar a Palafrugell (Girona) quan només tenia 3 anys, on va començar a introduir-se en el món del tennis ‘obligada’ pel seu pare: “Tot i que em vaig criar a la pista d’atletisme, el meu pare em va obligar a dedicar-me al tennis perquè era més fàcil obtenir una retribució econòmica. Vaig començar a jugar quan tenia sis anys, i encara que al principi m’agradava molt, el meu pare era massa exigent amb mi i vaig acabar cansada. Des dels 14 anys vomitava per treure els nervis”. Així va confessar Bolsova a El Periódico que va patir episodis de bulímia per no estar “sana mentalment”. Als 17 anys, va marxar als Estats Units i va trencar els vincles amb el seu progenitor.

Allà es va plantejar deixar el tennis, també forçada per una lesió al peu, però finalment va retrobar les ganes de seguir jugant. Va tornar a Catalunya, on va entrar al CAR de Sant Cugat, i l’any 2015 va debutar amb l’equip espanyol de Copa Federació al costat d’Anabel Medina en un partit de dobles. A més, aquest any va guanyar a Charleston el primer partit de la seva carrera en una fase final WTA.

Gens olímpics

Bolsova té gens d’esportista. El seu avi, Víktor Bolshov, va ser olímpic amb la Unió Soviètica a Roma 1960 (4t en salt d’alçada) i Mèxic 1968. La seva àvia, Valentina Maslovska, va fregar el bronze a Roma amb el relleu 4×100 soviètic. La seva mare, Olga Bolsova, va ser també olímpica amb l’Equip Unificat a Barcelona 1992 ​​(salt d’alçada) i amb Moldàvia a Atlanta 1996, Sydney 2000 i Atenes 2004 (triple salt). I el seu pare, Vadim Zadoinov, va córrer 400 tanques per a l’Equip Unificat a Barcelona 1992 ​​i per a Moldàvia el 1996 i 2000. La tenista catalana ja va confessar a El Mundo que “li faria molta il·lusió anar a uns Jocs Olímpics, com ho ha fet tota la meva família”.

Encara és aviat per afirmar si Bolsova arribarà algun dia a uns JJOO; però el que sí que està clar és que si ho assoleix serà prioritzant la seva personalitat i sense deixar mai de ser qui és.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa