Món Esport
Àlex Granell: “Dedico aquest premi a tota la gent que estima el Girona, que és molta”
  • CA
Granell, millor jugador català de la temporada 2017/18.
Granell, millor jugador català de la temporada 2017/18. | GIRONA FC

Un any més, l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona s’ha omplert amb motiu de la Gala de les Estrelles que la Federació Catalana de Futbol ha organitzat aquest dimarts. En aquesta ocasió, els premis més esperats han estat pel gironí Àlex Granell i per la terrassenca Marta Corredera, guanyadors dels guardons als millors futbolistes de la temporada passada.

 

Titular indiscutible en el Girona de Pablo Machín que va fer història en la seva primera aventura a la màxima categoria del futbol estatal, Granell ha emfatitzat que “aquest premi no s’entén sense el col·lectiu. Vull compartir-lo amb tots els meus companys, amb els dos cossos tècnics, el de la temporada passada i el d’aquesta; amb tots els treballadors del club que es desviuen perquè nosaltres ho tinguem tots més fàcil i amb tots els aficionats i amb tota la gent que estima el Girona, que és molta”. A més, el ‘6’ vermell-i-blanc també ha reconegut que d’entre tots els “moments especials i bonics” que el club va viure la curs passat, el seu preferit és l’“èpica” victòria contra el Reial Madrid a Montilivi (2-1). “Ara hem de lluitar per garantir la permanència del Girona a Primera, posant-nos assolibles per continuar treballant a assentar les bases del futur”, ha remarcat un Granell que, amb un 34,9% dels vots, s’ha imposat a Gerard Moreno (Espanyol i Villarreal, 31,4%), als blaugrana Sergio Busquets (16,4%) i Jordi Alba (15,6%) i a Mariano Díaz (Olimpic de Lió i Madrid, 1,7%).

 

El premi a la Millor Jugadora de Futbol ha recaigut en Marta Corredera, que actualment juga amb el Llevant i que, amb un 32,4% dels vots, ha avantatjat en les votacions a les blaugranes Alèxia Putellas (31,2 %) i Aitana Bonmatí (22,8%), a Berta Pujadas (Espanyol, 7%) i a Andrea Pereira (Atlètic de Madrid, 6,6%). La futbolista vallesana, que també ha defensat les samarretes del Sabadell, l’Espanyol, el Barça, l’Arsenal i l’Atlètic de Madrid, ha explicat que aquest estiu va decidir acceptar l’oferta del Llevant perquè el club valencià “vol apostar per la secció femenina, amb il·lusió. M’agraden molt els reptes, i m’hi vaig llençar de cap”. “A curt termini, el nostre objectiu és molestar als dos de dalt, el Barça i l’Atlètic de Madrid”, ha afegit Corredera, internacional amb la selecció espanyola en nombroses ocasions.

 

Un altre dels protagonistes de la gala, que han conduït els periodistes Bernat Soler i Marta Carreras i que ha reunit moltes personalitats del futbol, la política i la societat catalanes, ha estat Carles Aleñá, guardonat amb el Premi al Jugador Projecció de Futbol. El centrecampista mataroní, una de les joies de la pedrera del Barça, ha reconegut que “és un orgull, un premi a la feina ben feta que em serveix per seguir lluitant”. “El canvi del filial al primer equip és difícil perquè passes a jugar amb els millors futbolistes del món, però qualsevol nen somiaria amb estar en el meu lloc. El meu objectiu és jugar al primer equip del Barça, i entreno per demostrar que tinc el nivell per aconseguir-ho”, ha assegurat el blaugrana; que, amb un 71% dels vots, s’ha imposat per davant de dos futbolistes que també van créixer a La Masia, el badaloní Sergio Gómez, ara al Borussia Dortmund, i el granollerí Jordi Mboula, ara al Mònaco.

 

A més, Sergio González (Valladolid) i el Rubi (Osca i Espanyol) han recollit, de manera conjunta, el guardó al Millor Entrenador de Futbol (42% dels vots, per davant de Robert Martínez i Pep Guardiola); Jonathan Soriano (Beijing Guoan, 24 gols a la Super League xinesa) i Mariano Díaz (18 gols a la Ligue 1 francesa) han compartit el Premi al Màxim Golejador; i Alèxia Putellas (Barça, 11 gols) ha recollit el Premi a la Màxima Golejadora; Maria Llompart (Espanyol), el Premi a la Jugadora Projecció de Futbol (51%, per davant de Clàudia Pina, del Barça, i Laia Alexandri, de l’Atlètic de Madrid); Xavier Estrada Fernández, el del Millor Àrbitre (61%); Marc Tolrà (FC Barcelona Lassa i Benfica FS), el del Millor Jugador de Futbol Sala (60%); Berta Velasco (AE Penya Esplugues), el de la Millor Jugadora de Futbol Sala (59%); i l’exbarcelonista Javi Rodríguez (Györ hongarès i Futsal Marigliano italià), el del Millor Entrenador de Futbol Sala (35%). El guardó al Millor Gol del curs passat, decidit per votació popular a través del web d’Esport3, ha estat per Cristina Baudet (Espanyol); que, amb un 46% dels vots, ha superat les dianes de Pedro Porro (Peralada – Girona B) i Toni Larrossa (Prat).

 

El primer premiat del vespre ha estat Andreu Subies, que va deixar la presidència de la Federació Catalana de Futbol després de set anys per convertir-se en el nou vicepresident de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF); l’entitat que, des del passat mes de maig, dirigeix Luis Rubiales. Subies, que ha estat distingit amb el Premi Jurat, s’ha mostrat plenament convençut que “el futbol català tindrà una llarga vida d’èxits”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa