Els tres equips catalans, entre els sis primers de la Lliga ACB

El cap de setmana ha estat impecable pels interessos dels equips catalans a la Lliga ACB. El Baxi Manresa va superar el Gran Canària a domicili en un partit clau en la lluita per la Copa del Rei. El Joventut va vèncer el Coosur Real Betis a Badalona i se situa tercer a la classificació. Pel que fa al Barça, continua segon després de guanyar a la pista del Lenovo Tenerife.

El Joventut pateix per superar el cuer (84-82)

La Penya va patir més del previst per superar el Coosur Real Betis, que arribava a l’Olímpic de Badalona com a últim classificat. Els catalans van dominar el marcador al primer quart, però van arribar al descans perdent per nou punts després d’encaixar un parcial de 9-19. L’equip de Carles Duran va tornar a agafar les regnes del partit al tercer període després d’una ratxa de 17-3 que va concedir catorze punts d’avantatge als locals. Però el Joventut va donar vida al Betis després d’estar tres minuts sense anotar al darrer quart. Els andalusos es van acostar al marcador i van creure en el triomf de tal manera que van igualar el partit a un minut del final. Un triple de Joel Parra i la bona defensa verd-i-negra als darrers segons van assegurar el triomf de la Penya. Pau Ribas va ser el màxim anotador local amb 18 punts.

El Manresa es manté intractable i guanya al camp del Gran Canària (80-82)

El Baxi Manresa va obtenir un triomf cabdal contra un rival directe en la lluita per entrar a la Copa del Rei. L’equip del Bages i el Gran Canària van protagonitzar una primera part igualadíssima on cap dels dos equips va aconseguir distanciar-se al marcador. Els catalans van obtenir un petit avantatge de vuit dígits a l’inici de la segona meitat liderats per Thomasson, que va anotar 19 punts. Però ràpidament els canaris van igualar el duel amb un parcial de 10-2. L’equip de Pedro Martínez va tornar a assolir els vuit punts de diferència a l’últim període i va ser capaç de mantenir el seu avantatge fins al final del duel amb molt de patiment. Ennis va disposar d’un triple per atorgar el triomf al Gran Canària a l’últim segon, però el seu llançament no va entrar.

El Barça torna al camí del triomf a la Lliga (60-75)

Els blaugranes s’han refet de la derrota a casa davant el Baskonia en guanyar al Lenovo Tenerife a domicili. El Barça ha reaccionat bé després d’un primer quart fluix on han acabat perdent per un punt. L’equip de Sarunas Jasikevicius ha protagonitzat un parcial de 5-15 al segon quart que li ha permès arribar amb sis punts d’avantatge al descans. Els locals han mantingut les seves opcions de guanyar fins a l’últim quart, on els catalans han estat letals. Un parcial de 0-13 al tram final del partit ha atorgat divuit punts d’avantatge als visitants i ha deixat el partit sentenciat. Nikola Mirotic ha estat el màxim anotador del partit amb 18 punts.