El Barça guanya el derbi i el Manresa segueix imparable

El Barça ha superat el Joventut de Badalona al derbi català de la jornada d’ACB d’aquest cap de setmana. Els blaugranes s’han imposat per 99-84 gràcies a un magnífic últim quart. D’altra banda, el Baxi Manresa ha sumat un nou triomf en superar l’Hereda San Pablo Burgos per 93-68. Els tres equips catalans de la Lliga ACB se situen entre els quatre primers classificats. El Barça és segon, els manresans són tercers i la Penya és quarta. Val a dir que els badalonins han jugat dos partits menys que l’equip del Bages.

El derbi es queda al Palau Blaugrana (99-84)

El Barça ha obert una petita escletxa al marcador només començar el partit gràcies a tres triples consecutius de Nikola Mirotic. Els locals han arribat al final del primer quart dominant el marcador per 24-13. El Joventut ha reaccionat al segon període i ha estat capaç de reduir la distància al marcador fins als cinc dígits gràcies al lideratge d’Ante Tomic, que ha estat el màxim anotador visitant amb vint punts. La igualtat s’ha mantingut fins a l’últim període, on el Barça ha sentenciat el partit gràcies a dos triples seguits de Kuric i un altre de Laprovittola. L’argentí no ha tingut pietat del seu exequip als darrers minuts i ha estat clau per segellar el triomf blaugrana amb onze punts al quart període. De fet, el base ha estat el màxim anotador del partit amb 21 punts.

El Manresa protagonitza una nova exhibició (93-68)

L’Hereda San Pablo Burgos tan sols ha plantat cara al Nou Congost durant set minuts. Dos triples de Thomasson i un de Francisco al final del primer quart han atorgat als locals un avantatge d’onze punts. L’equip de Pedro Martínez ha acabat de sentenciar al partit abans del descans gràcies als seus onze rebots ofensius i a les deu pèrdues que ha comès el seu rival a la primera meitat. La diferència al marcador al final del segon quart era de disset punts. El Burgos ha reaccionat mínimament al tercer període per reduir la distància fins als onze punts. Però els locals han tornat a accelerar i han protagonitzat una autèntica exhibició de joc col·lectiu als últims deu minuts per augmentar la seva renda fins als 25 punts al final del partit. Chima Moneke ha estat el màxim anotador del duel amb 17 punts.