El Barça guanya el clàssic europeu i es queda líder en solitari (93-80)

El Barça ha superat el Reial Madrid al Palau Blaugrana per 93-80 en un partit que enfrontava els dos líders de l’Eurolliga. Per tant, els blaugranes són els dominadors en solitari de la màxima competició europea. Nikola Mirotic ha estat el màxim anotador del partit amb 31 punts. Nicolás Laprovittola i Brandon Davies també s’han exhibit en anotar 16 punts.

El Reial Madrid ha dominat els primers quatre minuts de partit i ha arribat a l’equador del primer quart guanyant per 2-9. Els locals han resolt aquest contratemps ràpidament gràcies a un parcial de 10-3 i als onze punts de Nikola Mirotic als primers deu minuts. Aquesta reacció ha permès els blaugranes finalitzar el primer període amb cinc punts d’avantatge (24-19).

El Barça ha protagonitzat un recital ofensiu al segon quart, on l’equip de Sarunas Jasikevicius ha anotat 27 punts. Els catalans han aconseguit superar els deu dígits d’avantatge cap a la meitat del segon període liderats per set punts gairebé seguits de Brandon Davies. Dos triples de Rudy Fernández i Sergi Llull abans del descans han permès els madrilenys retallar una mica la diferència (51-42).

Els blaugranes han ofert una molt bona imatge als primers minuts després del descans. Entre Mirotic i Laprovittola han fet onze punts que han ampliat la diferència fins als catorze dígits. Però els locals han patit una sequera als últims cinc minuts del tercer període, on tan sols han aconseguit tres punts. El Reial Madrid ho ha aprofitat per reduir el seu avantatge fins als nou punts.

Els barcelonins no han hagut de patir en excés a l’últim quart. La diferència al marcador ha estat superior als deu punts pràcticament en tot moment. Els blancs han reduït l’avantatge fins als vuit quan quedaven dos minuts, però Nikola Mirotic ha assegurat el triomf amb set punts als últims segons.

El Manresa guanya a domicili i la Penya es veu superada

La resta de la jornada europea pels equips catalans ha deixat una de freda i una de calenta. El Manresa es manté com a líder invicte del seu grup de la Champions League. L’equip de Pedro Martínez es va imposar per 75-88 al Ostrol Wielkopolski. Pel que fa al Joventut de Badalona va perdre a la pista de Lietkabelis Panevezys per 87-77 i va deixar de ser líder del seu grup.