Món Esport
Els homes de Jasikevičius, com a casa en un nou triomf a Madrid (68-86)
  • CA

No, ja no és notícia. Comença a ser rutinari. El Futbol Club Barcelona de l’autor lituà Šarūnas Jasikevičius ha tornat a guanyar al Reial Madrid en el Wizink Center i ja necessita més d’una mà per comptar les seves victòries allà. Ja en són sis… de sis intents! El Barça de bàsquet ha tornat a guanyar en el Wizink Center al Reial Madrid en una sortida en tromba blaugrana. Ho han deixat sentenciat després d’un primer quart de somni. L’han tancat amb un 8-28 al marcador! Surrealista bàsquet d’un equip que promet victòries d’encara més prestigi.

I tot això ho han fet amb el Nikola Mirotić més discret. El montenegrí no ha estat gaire afinat, amb només nou punts i sensacions insípides. Avui no s’ha vestit d’heroi. La vitola de líder se l’ha posat el seu tocai. Nico Laprovittola ha fet una bona llei de l’ex, anotant 20 punts i fent set rebots. Al principi li entrava tot a ell i als seus companys. L’argentí ha clavat tres triples seguits, després del que ha fet Sanli, i abans de fer un dos més un. El Barça s’ha vist amb un 2-24 de parcial al marcador. Estava sent la major pallissa recordada d’uns basquetbolistes blaugranes en terres madrilenyes.

Els madridistes estaven groguis. No els sortia quasi una bona jugada. Era, però, més mèrit del Barça que demèrit del Madrid. El Barça estava afinat en tots els aspectes. En la punteria, però també en el físic i la concentració. Només Walter Tavares ha maquillat el marcador perquè els deu protagonistes accedissin al segon quart amb un increïble 8-28.

Lluny de fer relaxar els visitants, això els ha fet encara més ambiciosos. Perquè han seguit menjant-se els blancs. Un bon Rokas Jokubaitis i un sublim Kyle Kuric han posat l’encara més increïble parcial de 14-40. 14-40! A partir d’aquí, l’equip de Pablo Laso s’ha agafat al seu orgull. Ha començat a nedar a base de tirs lliures. No ha anotat un sol triple en els primers vint minuts de partit, però gràcies als llançaments des dels quatre metres i seixanta centímetres ha tancat una ferida d’un marcador que hagués estat encara més escandalós. Els de Laso, gràcies a l’esmentat Tavares i a Causeur, només han perdut el segon quart per un punt. Aquest ha sigut el seu triomf.

En la represa, el Madrid ha sortit més entonat. Per fi els blancs s’han despertat. Els visitants s’han desconcentrat un xic, l’arbitratge s’ha descontrolat i el partit ha tingut un component escalfador. El Madrid ha aconseguit, doncs, estabilitzar el seu vol gràcies a això i a la irrupció de l’exblaugrana Adam Hanga. Però ja no quedava temps, i el Barça anava sobrat. En punts i en bàsquet.

El Barça ha guanyat un nou capítol d’aquesta preciosa rivalitat. Ja en són sis de sis de Jasikevicius al Wizink Center, i nou de dotze comptant totes les pistes. Números daurats per un equip que està llaurant una temporada meravellosa. A nivell nacional i continental. Seria normal que el domini que està oferint als clàssics es traslladés als títols. Aquest Barça està molt més fet i madur que el que va perdre la darrera final europea davant l’Anadolu Efes. Han guanyat a un Reial Madrid que acumula tres derrotes consecutives amb divuit punts de diferència, la major a Europa en més d’una dècada.

El líder badaloní guanya un partit lluitat contra el Turk Telekom (69-78)

El Joventut de Badalona continua intractable a l’Eurocup després de vèncer en la complicada pista del Turk Telekom per 69-78. Ante Tomic s’ho ha passat genial. El croat, amb 19 punts, cinc rebots i sis assistències, ha liderat els seus en una nova victòria europea. L’equip de Carles Durán s’ho creu més que l’any passat, quan va caure als quarts de final de la competició a mans del Virtus de Bolonya. A falta de cinc partits, lidera el grup A de la competició europea i és a prop de certificar aquesta condició.

El Baxi Manresa es reivindica contra el Darussafaka (89-74)

El Baxi Manresa ha guanyat a temps en la Champions League. Els homes de Pedro Martínez s’han imposat al Darussafaka turc amb una gran primera meitat. Yankuba Sima, amb 14 punts i quatre rebots, ha liderat els seus a assolir la primera victòria a la fase de grups dels vuitens de la competició europea. Si els manresans guanyen el Treviso, cuer del grup, al partit que tenen pendent contra els italians, es posaran segons de grup, superant per punts el mateix Darussafaka i situant-se per darrere del Tofas, i per tant en placés d’accés als quarts de final.



Més notícies
Ricky Rubio, en arxiu | Europa Press
L’enèsim menyspreu a Ricky Rubio
Notícia: L’enèsim menyspreu a Ricky Rubio
Comparteix
El base català ha estat traspassat dels Cleveland Cavaliers als Indiana Pacers de l'NBA
La plantilla de l'Espanyol entrena a Cornellà-El Prat | RCD Espanyol
L’Espanyol es nega a posar ‘Els Segadors’ a la megafonia abans del derbi
Notícia: L’Espanyol es nega a posar ‘Els Segadors’ a la megafonia abans del derbi
Comparteix
El Govern de la Generalitat, "sorprès" davant d'una decisió que difereix del que van fer Barça i Girona

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa