Món Esport
Xavi Vilajoana: “Qui ofereix recompenses a canvi de vots no estima el Barça”
  • CA

Xavier Vilajoana ha presentat aquest dissabte la seva seu electoral sota el lema Futur amb ADN Barça al número 125 de la Rambla Catalunya de Barcelona, al centre de la capital catalana. Ha escollit aquest espai perquè assegura que vol “apropar el soci al club”, després d’anys d’allunyament. La seva precandidatura es pot considerar la més continuista, ja que Vilajoana va formar part de la junta directiva de Josep Maria Bartomeu des del 2017 fins a la seva dimissió, a finals del 2020. A més, la seva trajectòria sempre ha estat lligada el club. Hi va jugar quan era jove i des d’aleshores hi ha estat relacionat.

Un dels aspectes principals de la inauguració de la seu de Vilajoana han estat les referències als altres candidats. Ha assegurat que “qui ofereix recompenses a canvi de vots o signatures no estima el Barça”, fent una clara referència a les pizzes i els tatuatges de Jordi Farré. També ha parlat de Víctor Font, de qui ha criticat el cas de Jordí Majó. Amb tot, ha afirmat que “hi ha una clara manca de seriositat entre alguns precandidats” i ha demanat un debat electoral perquè “cal responsabilitat”. Ha afegit que aquest debat serviria per allunyar el focus del duel mediàtic entre Víctor Font i Joan Laporta.

Un altre dels temes estrella d’aquesta precampanya electoral està sent el cas de Leo Messi. Vilajoana no aposta per retenir-lo per la força i ha proposat un diàleg de tu a tu amb el futbolista: “Se li ha de preguntar si vol continuar amb nosaltres, perquè no pot jugar bé si no està motivat”. A la vegada, ha mostrat la seva total confiança amb Ronald Koeman, malgrat els mals resultats de l’equip i no s’ha volgut mullar amb cap possible fitxatge, tot i que ha insistit en la seva fe en la Masia.

Pel que fa a l’economia del club, el precandidat barceloní no ha negat la mala situació de les finances, però ha atribuït gran part de la culpa a la pandèmia del coronavirus: “Els ingressos han baixat perquè no pot anar gent als estadis i no hi pot haver el mateix trànsit a les botigues”. La seva proposta passa per “racionalitzar el pressupost” i reduir una massa salarial que “ha crescut d’una forma exagerada”.

Les paraules de Vilajoana

“Apropar el soci al club. En els últims anys els socis s’han anat allunyant del club i nosaltres obrim la porta d’aquest espai perquè ens puguin conèixer i puguin saber com treballarem. Volem que el nostre Barça sigui molt proper, quilòmetre zero, i per això volem fomentar la participació del soci. La nostra junta directiva tindrà un lloc per al soci i un lloc per a un veterà del club”. 

“El soroll al voltant d’aquesta campanya electoral fa molta vergonya. Hi ha precandidats que no tenen seriositat. Proposo fer un debat de precandidatures, perquè si una cosa necessitem ara, és responsabilitat”.

Pacte entre outsiders: “No tinc sintonia amb cap altre precandidat. Tinc un projecte molt sòlid i crec fermament en ell. No contemplo cap unió”.

Messi: “Se li hauria de preguntar directament si vol continuar jugant amb nosaltres. Si no està motivat, no podrà rendir i per això se li ha de fer la pregunta. A més, per la seva edat, el seu rol a l’equip hauria de canviar. S’hauria de convertir en un jugador decisiu en partits decisius”.

Haaland: “Hi ha molts jugadors molt bons, però el Barça no pot fitxar qualsevol futbolista. Si jo soc president, no decidiré jo els fitxatges directament. Els qui ho facin, coneixeran les particularitats del club per fer els moviments pertinents”.

Koeman: “No s’ha de parlar d’entrenadors a mitja temporada. Koeman confia en els jugadors joves i això és molt important. El sistema que utilitza no és determinant, ja que canvia durant el partit, és només un dibuix inicial”.

El mal moment de l’equip: “Els que hem jugat a futbol sabem que les dinàmiques canvien d’un dia per l’altre. L’equip té molt bons jugadors i jugadors que han de créixer. L’equip anirà a més i competirà a totes les competicions. Jo estic tranquil”.

L’actitud d’altres precandidats: “Em molesta especialment que hi hagi candidats que ofereixen recompenses a canvi de signatures. Jo això mai no ho faré. És una falta de respecte per al Barça que tant estimem. Jo mai no demanaré vots o signatures a canvi de res”.

El duel Laporta-Font: “No em molesta que aquests dos precandidats estiguin focalitzant tota l’atenció, però sí que és per això que demano un debat entre tots nosaltres. A més, ja s’ha vist que les seves candidatures tampoc no estan tan ben treballades. Font ha fitxat i ha fet fora un membre del seu equip en menys de tres hores”. 

L’economia del club: “Hem de racionalitzar el pressupost. Hem de reduir el deute i per això hem de recuperar els ingressos d’abans de la pandèmia i això és molt complicat. També és cert que la massa salarial ha crescut de forma exagerada durant els últims anys”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa