Món Esport
Xavi posseeix un do que només està a l’abast dels grans entrenadors

No és una casualitat que en els darrers partits de Lliga del Barça hagin marcat jugadors com Memphis Depay, Ousmane Dembélé, Luuk de Jong o fins i tot Riqui Puig entrant des de la banqueta. I és que els grans equips de la història del futbol no han estat mai formats per només onze jugadors, sinó que els futbolistes número dotze, tretze, catorze, quinze i més enllà també són fonamentals per a l’èxit d’un conjunt. I això al dia d’avui encara és més important, ja que la pandèmia del coronavirus va provocar que es poguessin fer fins a cinc canvis per enfrontament i aquesta és una norma que no s’ha modificat. Per tant, els partits no s’han de llegir en clau d’onze futbolistes, ja que poden jugar un màxim de setze.

Tothom se sent partícip del Barça de Xavi

En aquest sentit, el nou entrenador del Barça, Xavi Hernández, està aconseguint un fet importantíssim per al correcte desenvolupament del seu conjunt, que consisteix a aconseguir que absolutament tots els futbolistes de la plantilla estiguin motivats i, encara que tinguin pocs minuts, siguin capaços de donar-ho tot durant l’estona que són sobre el terreny de joc. L’exemple més clar és el de Riqui Puig, qui va jugar en el darrer partit contra l’Osasuna després de no haver-ho fet des del començament d’any (a excepció de cinc minuts testimonials) i no només va completar uns grans minuts, sinó que fins i tot va marcar un gran gol per segellar la victòria blaugrana.

Xavi té una estratègia

L’estratègia que està fent servir Xavi per tenir tots els futbolistes motivats és una incògnita, però sí que és cert que deixa entreveure algunes pistes. En les fotografies que transcendeixen dels entrenaments, la imatge habitual és la de jugadors feliços, que gaudeixen amb allò que estan fent. Això fa que el fet de no jugar un partit no sigui tan greu. D’altra banda, també està fent servir molts futbolistes diferents i està fent moltes rotacions, cosa que comporta que tothom se senti protagonista. El fet més diferencial és, però, que protegeix la seva plantilla de cara a la galeria i que fins i tot es disculpa públicament amb ells quan no els fa jugar prou.



Més notícies
Xavi Hernández, entrenador del Barça | Europa Press
Xavi confessa que ho està passant malament com a entrenador del Barça
Notícia: Xavi confessa que ho està passant malament com a entrenador del Barça
Comparteix
"Tres dels mesos que he passat aquí no han estat fàcils i només un l'he mig gaudit", ha explicat
Alèxia Putellas, amb el trofeu de Lliga al Camp Nou | Europa Press
El motiu pel qual el Barça femení és tan important per al masculí
Notícia: El motiu pel qual el Barça femení és tan important per al masculí
Comparteix
Xavi Hernández ha explicat que "ens ensenyen el camí de com s'ha de jugar"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa