Món Esport
Xavi Hernández i Jordi Cruyff lideraran el projecte esportiu de Víctor Font
  • CA

Xavi Hernández i Jordi Cruyff lideraran el projecte futbolístic de Víctor Font. L’aspirant a la presidència del Barça ha anunciat aquest dimecres, en un acte celebrat a Bosque Multicines, que la llegenda del club blaugrana exercirà de general manager, mentre que el fill d’en Johan assumirà les funcions de director esportiu. Ells dos seran els màxims responsables d’una proposta que “té la voluntat de recuperar i retenir el talent de casa i teixir una estructura sòlida, innovadora i rigorosa als despatxos per construir un projecte guanyador al terreny de joc”. Malgrat la polèmica carta que va publicar ara fa uns dies, Font compta amb Xavi “per als pròxims 20 anys com a mínim”, ja que “vull que sigui un home de club”.

A més, Juli López ha estat presentat com a director general d’esports de la precandidatura. L’exjugador de Granollers, format a les categories inferiors del Barça, s’encarregarà de realitzar d’enllaç entre el consell directiu i l’estructura esportiva, una figura de nova creació, en cas que Sí al futur guanyi les eleccions a la presidència del club blaugrana. “Seré un vincle entre la junta directiva i les estructures de futbol, bàsquet, handbol, hoquei patins, futbol sala i seccions no professionals. Tindré l’objectiu d’assegurar coherència en totes les disciplines”, ha informat ell mateix. “Hem de crear estructura estable on les diferents peces claus es coneguin i tinguin confiança entre si. No volem directius que prenguin decisions en àmbits que no són de la seva competència”, ha afegit Font.

De Juli López, Xavi i Cruyff dependrà la secretaria tècnica, que estarà liderada per Tito Blanco, exdirector esportiu del Llevant i vicepresident de l’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE), i per un altre professional “de màxima experiència” que encara no ha estat revelat. Blanco també coordinarà el futbol base, que estarà dirigit per Albert Benaiges i Joan Vilà. El segon és, sense cap mena de dubte, una de les persones més importants de la història recent del Barça, ja que va estar-hi lligat durant molts anys com a director de metodologia, va formar, entre d’altres, futbolistes com Xavi i Puyol i va ser una peça clau en la creació de l’estil tan peculiar del conjunt culer, el que Guardiola va sublimar durant la seva etapa a la banqueta local del Camp Nou. Amb una frase ho ha dit tot: “La Masia és un tresor que no podem perdre”.

Koeman i García Pimienta, els entrenadors

En l’acte de Sí al futur, Font ha assegurat que vol que Ronald Koeman i Francesc Xavier Garcia Pimienta siguin els entrenadors del primer equip i el filial, respectivament. El precandidat ha confessat que l’inici de l’holandès no ha estat el millor, però l’ha justificat amb l’absència de projecte esportiu que hi ha al Barça. A més, també ha revelat que Juli López també coordinarà cinc àrees transversals per a totes les disciplines: serveis mèdics, preparació física i fisioteràpia, comportament i psicologia, metodologia i, per últim, gestió de talent jove. Inma Puig, Paco Seirul·lo i Emili Ricart són alguns dels noms que hi treballaran.

Replicarem l’estructura del futbol a totes les seccions del club. La nostra voluntat és clara: potenciar el planter per nodrir de més jugadors de la casa els primers equips, garantir el lideratge dels primers equips a les lligues domèstiques i europees i crear equips femenins a cadascuna de les seccions“, ha valorat Font, que confiarà en figures com les de Sarunas Jasikevicius (bàsquet), David Barrufet (handbol) i Ferran ‘Nando’ Pujalte (hoquei patins), entre d’altres.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa