Xavi Hernández està fent els seus primers passos com a entrenador i, com no podria ser d’una altra forma, és plenament conscient que ara li toca viure un procés d’aprenentatge. En una entrevista a la pàgina web de la FIFA amb motiu de la disputa del Mundial de Clubs, l’entrenador de l’Al-Sadd ha assegurat que es manté en contacte amb alguns dels millors entrenadors del món amb l’objectiu de créixer professionalment. Entre ells, evidentment, s’hi troba Pep Guardiola.

Amb Guardiola segueixo tenint contacte i m’ajuda molt en temes de gestió de grup. Em dona molt de suport. També parlo amb en Joan Vilà, el meu mentor al Barça, i durant tot el temps que fa que vaig arribar a Qatar he coincidit amb entrenadors com Conte, Allegri, Ancelotti, Emery, Niko Kovac… He anat observant-los a tots i, al final, he fet la meva idea”, ha declarat el de Terrassa, que ha reconegut que “pateixo si el meu equip no té la pilota”, com ja li passava quan era jugador.

Des de Van Gaal fins a Luis Enrique, passant per Guardiola, Del Bosque i Aragonès, Xavi Hernández no ha pogut decidir quin entrenador l’ha influït més durant la seva carrera com a futbolísta: “Durant la meva etapa com a jugador vaig estar amb els millors entrenadors dels darrers 20 anys. I això és un bagatge increïble. M’he copiat de moltes coses, des de temes tàctics o estratègics a xerrades individuals o de gestió de grup”.

En la mateixa entrevista, que es pot llegir a través d’aquest enllaç, el tècnic català ha explicat que “ara que veig la dificultat que té aquesta professió admiro tots els entrenadors que, per exemple, han aconseguit canviar un club”. “L’estil de Simeone no és el meu, però la meva admiració cap a ell és immensa pel que ha fet amb l’Atlètic de Madrid. Ell, Guardiola, Klopp… Cadascú ha deixat la seva empremta amb el seu estil. Els seus equips han estat el seu reflex com a entrenadors”, ha sentenciat.Més notícies

El Barça negocia la cessió d’Aleñá al Betis

Segons 'TV3' i 'Mundo Deportivo', les converses estan avançades i només falta acordar si hi haurà o no opció de compra

La Federació Espanyola podria suspendre o traslladar a un camp neutral el Clàssic

L'entitat que presideix Luis Rubiales anuncia en un comunicat que aplicarà "la reglamentació vigent abans, durant i després del Barça-Madrid si es produeixen situacions de força major"

Nou comentari