Xavi: “Encara no em veig preparat per entrenar el Barça”

L'actual jugador de l'Al-Sadd podria entrenar el conjunt blaugrana l'any vinent, però el migcampista no vol prendre una decisió preciditada: "Cal tenir paciència"

Els aficionats del Barça tenen moltes ganes de veure Xavi Hernández a la banqueta local del Camp Nou. És un secret a veus que el de Terrassa, tard o d’hora, acabarà sent l’entrenador blaugrana, però s’ha d’intentar evitar que els desitjos d’uns i altres precipitin l’aventura perquè, en cas de ser així, aquesta està condemnada al fracàs. En aquest sentit, l’actual jugador de l’Al-Sadd ho té molt clar, “ara puc entrenar en països petits i l’any vinent, al maig, espero obtenir la llicència UEFA Pro per entrenar qualsevol equip”, però no hi ha pressa per avançar l’inevitable. “Com a futbolista em passava el mateix, la gent esperava coses de mi abans d’hora. Es deia que era el nou Guardiola i jo encara no ho veia. Ara és el mateix, no em veig preparat ni format encara. Cal tenir paciència“, ha declarat durant el programa Els meus pares de TV3.

 

I és que Xavi encara està paint el seu adeu del Barça com a jugador i no està disposat a renunciar al període de menys exigència que es viu un cop abandones l’elit del futbol: “Abans em trobava en una aurèola de competir, amb la tensió i pressió característiques. Quan baixa el llistó penses: ‘buf, que bé’“. “És una contradicció, perquè a mi no m’agrada ser protagonista, però quan jugues al Barça ho ets. Ara sóc més natural i tinc molt més temps per a tot. Des dels setze anys vaig portar una vida de professional del futbol, encara que era menor d’edat, i em vaig haver de cuidar molt des del principi. Ha estat una tensió molt bèstia durant molts anys”, ha seguit explicant el migcampista, que s’ha sincerat sobre la seva retirada com a futbolista del Barça: “Després del Mundial vaig tenir una sensació d’estar cremat, però la meva mare em va insistir a seguir i la veritat és que va tenir raó perquè vam guanyar el triplet. El 2014 vaig tenir la sensació que ja havia arribat el final“.

Nou comentari