Món Esport
Xavi, a Le Parisien: “Somiant imagino un 4-0 i el cinquè a la pròrroga”
  • CA

Xavi Hernández és plenament conscient que la remuntada del Barça davant el PSG és una possibilitat mínima dins el ventall d’opcions que oferirà el partit de Lliga de Campions d’aquest dimecres. L’excapità del primer equip blaugrana ha concedit una entrevista al diari francès Le Parisien, en la qual confessa els seus somnis de cara a l’eliminatòria de Champions i on afirma que el seu somni de futur és a la banqueta del Barça

El migcampista, encara en actiu al Qatar, creu que “ambdós conjunts voldran anar per davant. El PSG va ser superior en tots els aspectes del partit a l’anada, però el Barça és millor. Neymar, Messi, Suárez i Busquets mostraran la seva millor versió i això em fa pensar que la remuntada és possible. Tàcticament i física, els meus excompanys estan llestos”. Tot i això, Xavi veu molt difícil que el Barça pugui capgirar l’eliminatòria, encara que el seu cor digui el contrari: “Somiant molt, imagino un 4-0 pel Barça al final del temps reglamentari i un 5-0 a la pròrroga. Però hem de xutar a porteria, sinó crec que patiré molt. Dit això, si sóc realista, s’ha de reconèixer que serà molt difícil.”

 

Xavi també sosté, però, que la motivació dels futbolistes és un aspecte clau, encara que està completament segur que als blaugrana no els faltarà cap estímul. “Tàcticament no tenen res per aprendre. És un rol més psicològic. Però crec que els jugadors es motiven sols. És la Lliga de Campions, han perdut 4-0 allà, estan empipats i volen demostrar que va ser un accident”, afirma, i conclou que, “si veiem el millor Barça, són capaços de fer-ho”.

El futbolista amb més partits a la història del Barça comenta amb el diari francès altres aspectes de l’actualitat, com el joc del PSG i els seus jugadors, i llança la mirada cap al futur, on ja deixa clara la seva intenció d’entrenar el club de la seva vida. En repassem les millors reflexions:

 

El PSG del 2013 i del 2015

“És un equip que s’assembla. El PSG d’Ancelotti o de Blanc també volia la possessió de la pilota, com el Barça. Els migcampistes, com Thiago Motta, Matuidi, Verratti o Rabiot, són jugadors de talent que juguen a l’atac. Ens han complicat sempre la vida, encara que els haguem eliminat.”

 

Verratti

“S’assembla a mi, penso. Busca la pilota per terra, la condueix endavant i organitza el joc. Rabiot s’assembla més a Iniesta, per les projeccions ofensives. Matuidi, sense tenir una gran tècnica, té molts registres. Però Verratti és petit com jo, no perd mai la pilota. Tècnicament és increïble. És un jugador que li aniria molt bé al Barça.”

 

Futur entrenador del Barça?

“És un repte i s’està convertint en un projecte. Estic aquí formant-me per això i he de passar encara els exàmens a Madrid. Encara em queden moltes coses noves per aprendre per fer front a un vestidor de 25 jugadors, amb un staff tècnic i mèdic.”

 

Successor de Luis Enrique?

“No, no. Encara no he passat els exàmens. Encara penso més com un futbolista que com un entrenador. La propera temporada serà l’última com a jugador i, després, ja veurem.”

 

L’exemple de Zidane i el seu primer any

“És un exemple, sí, per tot el món. Com ho han estat Guardiola, Luis Enrique i tots els exjugadors que han tingut èxit com entrenadors. Poden transmetre la seva experiència i tenen el caràcter i la passió necessàries.”

 

Qatar

“Penso en la Generació Increïble. Qatar ha estat molt criticat al voltant dels drets humans. En resposta a això, s’està duent una operació que vol ajudar els treballadors, que ho estan donant tot pel país. Qatar necessita que s’hi bolquin i que estigui tot llest pel Mundial 2022. Per això, és normal que s’ocupin dels treballadors, com s’està fent amb els refugiats de Síria o Líbia.”



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa