Difícil, molt. Laboriós, també. Impossible? Res ho és. Els futbolistes i l’entrenador del Barça ja han integrat aquests tres conceptes en la preparació prèvia del partit d’aquest dimecres davant el PSG. La remuntada és enormement costosa i les possibilitats que l’equip blaugrana capgiri l’eliminatòria són mínimes, però les ganes d’aconseguir-ho i de convertir-se en el primer equip que dóna la volta a un 4-0 a la Lliga de Campions s’han apoderat dels jugadors del primer equip.

Ells hi confien i Luis Enrique es va abonar dimarts a la festa, tot i ser caut, amb una frase que pretenia motivar al més pessimista dels barcelonistes. “Si un rival ens pot fer quatre gols, nosaltres en podem fer sis”, va avisar l’entrenador. Sis són molts. Però el Barça els ha fet diverses vegades en les últimes tres temporades (19), des que el tècnic asturià aterrés a la banqueta del Camp Nou. De fet, els tres partits disputats aquest curs a l’estadi a la Champions han acabat amb un resultat que, aquest dimecres a la nit, serviria al Barça per, com a mínim, forçar la pròrroga. 7-0 al Celtic, 4-0 al Manchester City i 4-0 al Borussia Mönchengladbach.

 

També és cert que cap d’aquests partits, ni els 19 resultats amb sis o més gols marcats pels blaugrana tenen res a veure amb el partit davant el PSG. En els partits de Lliga, el rival pot abaixar els braços amb el 2-0, donar per perdut el duel i pensar en el següent enfrontament. En una eliminatòria d’aquestes característiques, el PSG sap que ni amb el 3-0, i fins i tot, ni amb el 4-0 o 5-1 pot perdre l’esperança i deixar la concentració per un altre dia. L’equip francès tindrà opcions, en tot moment, de trencar la nit màgica del barcelonisme. Des del minut zero, fins el noranta o el cent vint.

Però a aquest Barça només li falta la gran fita. Una gran remuntada que se sumi als èxits aconseguits durant els darrers nou anys i que tanqui l’etapa de Luis Enrique amb una èpica desmesurada que, de produir-se, entrarà a formar part de les pàgines daurades dels llibres d’història del club i de la Champions League. No s’ha fet mai i ells, aquests que han aixecat dos triplets i que no han deixat de guanyar ni tenint l’entrenador greument malalt, no volen deixar passar l’oportunitat de signar una obra mestra inèdita.

 

Al davant hi tindran un equip compacte i molt perillós a la contra. Liderat per Thiago Silva en defensa, Marco Verratti al mig del camp i Edinson Cavani a la davantera, el conjunt dirigit per Unai Emery evitarà deixar espais on el Barça se senti còmode. Aquí és on entra en joc la creativitat i la intel·ligència dels futbolistes que trii Luis Enrique per omplir el mig del camp. Amb el 3-4-3 pràcticament assegurat, l’asturià haurà d’escollir tres noms per acompanyar Sergio Busquets: Sergi Roberto, Rakitic, Iniesta, Rafinha, André Gomes o Jordi Alba. La solució, a les 20:45 a la gespa del Camp Nou.

 

L’aposta d’El Món:

 

 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa