Món Esport
Vives, sobre l’aparició de Font: “Som un club profundament democràtic”
  • CA

L’aparició de Víctor Font en la cursa electoral, tres anys abans dels comicis previstos pel 2021, no molesta l’actual junta directiva del Barça. De fet, els màxims mandataris de l’entitat blaugrana veuen positiva la participació activa de l’empresari en l’entorn culer, ara que encara falta temps perquè els socis acudeixin a les urnes. “Som un club profundament democràtic, en d’altres això no passa”, ha manifestat el portaveu del club, Josep Vives, insinuant -sense citar el Reial Madrid- que a l’equip de la Castellana el president no té cap tipus d’oposició.

De fet, Vives no considera Font un membre de la oposició. “No s’estructura com una oposició, com a mínim no és la sensació que es té des de la junta”, ha explicat, a l’hora que ha valorat amb bons ulls les seves propostes: “Aquí hi ha socis que tenen la iniciativa d’aportar. N’hi ha que volen liderar l’opció de ser candidat, com Víctor Font, o d’altres que fan diverses aportacions. El respecte més absolut a la iniciativa del senyor Font.”

 

Aquestes són les reflexions més destacables de la roda de premsa de Josep Vives:

 

Avançar eleccions

“Aquesta qüestió no ha estat mai sobre la taula, amb independència dels èxits o fracassos esportius. Estem arribant tot just a l’equador del mandat. No tindria cap lògica avançar la contesa electoral i el president ha reiterat que té intenció d’exhaurir el mandat.”

 

L’aprovació al fitxatge d’Abidal i Ramon Planes

“La junta ha ratificat el nomenament d’Éric Abidal i Ramon Planes. Si s’ha pres aquesta determinació és perquè es creu que es pot donar un nou impuls. Són decisions que lidera Pep Segura. S’encomanen a alts executius i estan dins els seu àmbit de responsabilitat. La junta directiva valida i ratifica aquestes resolucions. Amb la confiança que té Pep Segura, la junta dona el seu vist-i-plau.”

La Supercopa d’Espanya davant el Sevilla

“La posició del club es manté, volem jugar a doble partit. Això no vol dir que no estiguem conversant.  Per què ho volem? Primer, perquè la competició és així. Segon, perquè jugar un segon partit al Camp Nou implica recursos pel club als quals no volem renunciar. L’altra cosa és què succeeixi finalment i a l’acord en el qual puguem arribar.”

 

“És lògic que tinguem la problemàtica, perquè el Sevilla està afectat per una prèvia i nosaltres tenim una gira. Volem jugar amb els millors jugadors per respecte al Sevilla i a la final. És una conjunció de factors que ens dificulta el fet d’arribar a un acord.”

 

Les declaracions de Messi sobre el planter

“Messi diu exactament el què defensa el club. Apostem pel planter. Alguns marxen per les ofertes d’Anglaterra o Alemanya, els demanem que esperin. Perseverança, paciència. No és fàcil el camí per arribar al primer equip. Estem en plena sintonia amb les manifestacions de Messi.”

 

Les declaracions de Messi sobre el cas amb Hisenda

“Sempre hem defensat Messi, específicament en aquest cas. Va ser tractat de manera absolutament injusta. I a més, no és una percepció. Hi ha qüestions que consten en actes del judici, com les declaracions de l’advocat de l’Estat dient que Messi formava part d’una administració mafiosa. Hi ha un missatge que va més enllà dels fets. Creiem que sí, que va ser tractat de manera injusta.”

 

El descens del Barça B

“Quan no aconsegueixes l’objectiu pel qual treballes has d’entendre que no ha funcionat. Es fa autocrítica. L’objectiu de la formació no passa per estar a Segona A de manera prioritària, sinó per treballar amb joves jugadors, per fer-ho a consciència, dotar-los d’un entorn competitiu i perquè n’hi hagi alguns que tinguin l’opció d’acabar jugant al primer equip. Es treballa per aquest objectiu i s’hi treballa de manera primordial. L’any que ve tocarà jugar a Segona B i s’intentarà que això pugui ser possible, amb jugadors que puguin créixer i aportar.”

 

El club recupera la gestió dels productes de la marca FCB

“Recuperem els drets a partir del dia 1 de juliol. Es tanca un capítol de 16 anys en els quals els drets han estat gestionats per FCB Merchandising, companyia propietat de Nike. L’explotació serà ara de Barça Licensing and Merchandising, empresa 100% propietat del Barça on hi treballaran més de 250 persones. La xifra actual de negoci és d’uns 65 milions d’euros.”

 

“L’impacte econòmic el sabrem el 30 de juny del 2019. Estem molt esperançats en allò que podem fer nosaltres. Pel club és una experiència novedosa, perquè ens submergim en el sector del retail. Ho fa un equip potent, que treballa amb molta seriositat.”

 

Algun nou vicepresident?

“És una competència que té el president del club, no de la junta directiva com a tal. El president ho ha dit moltes vegades, de moment no considera fer-ho. No és un problema de manca de consens, perquè és competència exclusiva del president. Això no vol dir que més endavant pugui canviar d’opinió i incorporar una persona.”

 

El cas de la revenda

“Ja s’ha posat a disposició de la fiscalia anticorrupció per desarticular la xarxa delictiva per la revenda fraudulenta. Els 2.823 socis ja han estat notificats del plet de càrrecs i del termini per formular les al·legacions. Atesa la gravetat i el volum, la comissió de disciplina ha ampliat 15 dies per les al·legacions.”

 

Queixa del Chelsea pel tracte rebut pels seus afeccionats al Camp Nou

“Allibera de tota responsabilitat el Barça i sanciona el Chelsea amb 15.000 euros pels incidents. Tot i que el Chelsea va advertir el Barça, no ho va fer amb antel·lació suficient. Constata que l’actitud de grup que pretenia accedir a l’estadi sense entrada va obligar a l’actuació dels membres de seguretat.”



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa