Món Esport
Vives: “Els cinc exdirectius volien anar fins el final i el club va aplicar-hi coherència”
  • CA

El 21 de febrer passat, el Barça anunciava el desistiment parcial de l’Acció de Responsabilitat contra la junta de Joan Laporta. Concretament, el club decidia deixar de pressionar econòmicament els disset exdirectius i a les seves famílies i tancar una carpeta que, a dia d’avui, ja duu sis any i mig oberta i que es troba pendent de la sentència en segona instància. Tot i això, la voluntat del Barça és seguir amb el procés per dirimir, en primer lloc, si realment l’exercici 2009-10 es va tancar amb pèrdues -contrari a la primera sentència- i, en segona instància, si la responsabilitat hauria de recaure en els exdirectius.

En base al document presentat pel club a l’Audiència per tancar l’Acció, publicat a El Món divendres passat, Vives explica que “l’acord amb Zurich és del mes de desembre, on encara no se sabia si els cinc exdirectius s’avindrien a signar el pacte. Els cinc exdirectius van dir que volien anar fins el final i el club va decidir aplicar un criteri de coherència i ètica. Aquest pacte es podia tancar amb els dotze directius”.

 

El portaveu recorda que “el president ha reiterat que no volem pressionar els exdirectius i a les famílies. Volíem evitar una sentència condemnatòria amb la qual haguessin hagut de fer front a unes quantitats determinades”. “A més”, segons apunta Vives, “el club aconsegueix un acord amb la companyia asseguradora”.

El Barça anirà al Suprem?

 

El 20 de desembre del 2016, el mateix president Josep Maria Bartomeu va assegurar que, si la sentència no és favorable als interessos del club, “aprofitarem l’oportunitat per anar al Tribunal Suprem”. El màxim dirigent blaugrana va afirmar que, en el cas que l’entitat acudeixi al Suprem, “serà bo per al club”, unes paraules que, aquest dilluns, el portaveu Josep Vives ha substituït.

 

Preguntat per la possibilitat de presentar un nou recurs de cassació al Tribunal Suprem, un cop es publiqui la sentència de segona instància, Vives ha manifestat que, a dia d’avui, “el club no es pronunciarà, perquè seria pronunciar-se amb una hipòtesi. S’haurà de veure la resolució judicial. Quan la tinguem, l’estudiarem i actuarem en conseqüència”. La sentència està prevista inicialment per ser anunciada el proper 23 de març, tot i que els mateixos exdirectius afectats creuen que, després del text presentat pel Barça i el desistiment parcial, es tornarà a allargar en el temps.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa