Món Esport
Vilajoana: “Si Messi no està motivat, deixarem que se’n vagi”
  • CA

Talent, transparència, joventut, equilibri, coneixement i dedicació. Aquests seran els valors que acompanyaran, de cara a les eleccions al Barça, Xavi Vilajoana, que aquest dilluns ha presentat el seu equip al Portal de l’Eixample. El precandidat ha repetit força vegades la paraula “guanyar” en la compareixença que ha realitzat per anunciar els membres del seu projecte i per deixar molt clar que no es planteja cap aliança amb algun altre aspirant a la presidència del club blaugrana. “Tinc el millor equip i ho donarem tot perquè el futur del Barça sigui encara més gran”, ha dit.

David Vilajoana (advocat i entrenador de futbol), Marta Pascual (advocada i exjugadora de bàsquet) i Albert Pereira (metge i empresari) formaran part de l’àrea esportiva; Juan Velayos (empresari i emprenedor) i Diana Ferrer (doctora en dret tributari) treballaran en l’àmbit econòmic; Jordi Tomàs (advocat i empresari), Jaume Alsina (empresari i economista), Eva Meyner (química i gestora d’equips) i Anna Pagès (consultora en comunicació) integraran la secció social i institucional; per últim, els arquitectes Miguel Garcia Maristany i Carlos López de la Vieja s’encarregaran de la qüestió patrimonial. La llista, formada per 12 membres –dos menys dels necessaris per formalitzar la precandidatura–, encara no és definitiva. Pròximament hi haurà “algun fitxatge”.

A banda d’explicar els pilars que sustentaran la proposta que farà als socis culers per aconseguir que li facin confiança –entre els quals hi ha el “control absolut de despeses i el deute”, la “generació de riquesa per tornar a ser el millor club del món”, “l’establiment d’una limitació de la massa salarial al 50% dels ingressos”, “l’augment del protagonisme de la Fundació” i “la creació d’un primer equip amb una àmplia representació de la Masia”, Vilajoana també ha contestat a les preguntes dels periodistes. L’aspirant a la presidència ha proposat una alternativa de renovació del Camp Nou en dos anys. “Durant aquest període el Barça jugaria a Montjuïc, on posaríem grades supletòries per arribar als 72.000 espectadors, la mitjana d’assistència a l’estadi blaugrana”, ha declarat.

La postura del precandidat sobre la continuïtat de Messi ha estat peculiar. Vol que continuï, sí, però no a qualsevol preu. “Li farem una proposta quan ell manifesti que es vol quedar. Anirà en funció del rol que tingui en l’equip. Ningú no pot pensar que el Leo jugarà els pròxims 10 anys. El capità del Barça ha de ser integrador, ajudar els joves a tenir confiança. Si en Leo vol tenir aquest rol, es retirarà aquí. Si no se sent motivat, deixarem que se’n vagi. Tenim un projecte amb ell i un altre sense ell. Hem de pensar de forma global i no centrar-nos en individualitats”, ha assegurat abans d’apuntar que li agrada sentir que l’argentí està “il·lusionat i amb ganes”, tal com ha revelat a Jordi Évole.

Per últim, Vilajoana s’ha mostrat contrari “a trencar les coses a mig curs i més en una figura clau com és la d’entrenador del Barça” quan ha estat preguntat per la destitució d’Ernesto Valverde i ha informat que, si els socis li fan confiança, lluitarà perquè “les Assemblees de Socis Compromissaris siguin molt més participatives”. “Mantindrem la manera d’elecció dels socis que hi acudiran, però el que farem és obrir una llista de socis interessats per arribar com a mínim als 4.000-5.000 compromissaris”, ha conclòs.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa