Món Esport
Vilajoana, sobre l’etiqueta de continuista: “Vull mirar endavant, però no pretenc trencar amb tot”
  • CA

Un home Barça i un Barça de la gent de casa, “la que treu les castanyes del foc”. D’aquesta forma s’ha presentat Xavi Vilajoana en la compareixença per anunciar oficialment la seva precandidatura a les eleccions del club blaugrana. L’exdirectiu de Josep Maria Bartomeu ha protagonitzat una primera posada en escena en què ha tret pit per la feina feta per l’entitat culer en els darrers anys i s’ha quedat a mig camí en la seva intenció de desmarcar-se de la junta sortint. “Els projectes s’acaben, es modifiquen. Per què s’ha de trencar amb tot? Només s’equivoca qui pren decisions. Els atacs, els retrets i les crítiques destructives no porten enlloc”, ha dit. Enemic ferm de l’etiqueta de “continuista” que se li ha col·locat per qüestions òbvies, Vilajoana també ha intentat deixar clar que “sempre m’he posat al servei del club”.

No l’acompanyarà cap membre de la directiva de Bartomeu

“Vull convèncer el soci que el fet d’haver treballat amb tres juntes directives, la de Bartomeu, la de Rosell i la de Laporta, m’aporta molt de valor i coneixement per prendre decisions encertades. Tota experiència amb qualsevol junta directiva és bona i suma. Les vivències en benefici de l’entitat aporten valor. Totes. Soc un home de club: quan se m’ha necessitat, sempre he estat allà. El meu desig sempre ha estat el de treballar pel Barça”, ha valorat abans d’informar que “en la meva directiva no hi haurà cap membre de la de Bartomeu”. Vilajoana, que ha insistit diverses vegades que “m’agrada mirar endavant” i que “no vull que em comparin amb ningú”, ha afegit que “soc molt autocrític i exigent amb mi mateix i amb la gent que m’envolta, però no m’agrada imposar, soc més de convèncer”. “No vull que la gent em digui el que vull sentir, sinó el que pensa. El futur del Barça necessita un lideratge inclusiu i fort, però gens agressiu”, ha detallat sobre el seu projecte, que “no serà de noms, sinó de perfils”.

Aquesta ha estat la seva reflexió sobre del darrer mandat: “Dels èxits i dels fracassos s’aprèn. Tinc molt clar que hi ha coses que hagués fet d’una altra forma si hagués estat el president, però jo no soc qui ha de valorar la bona o mala gestió d’una junta directiva. Tots els mandats han fet coses molt bones, coses millorables i coses dolentes. Jo puc parlar del futbol femení i el futbol base, en què jo he tingut màxima responsabilitat. Aquest any, el filial i el juvenil tenen la plantilla més jove de la història. Hem aconseguit renovar-la gairebé completament. L’aposta per la gent de la casa es demostra amb el fet que hem aconseguit que no marxin els joves talents”.

“L’Espai Barça s’ha de replantejar”

Vilajoana, que ha remarcat que la seva proposta girarà al voltant de la professionalitat, el coneixement, la generositat, l’estima i l’amor, creu que “l’Espai Barça s’ha de replantejar”. “Engloba molts projectes i, des del meu punt de vista, el soci es mereix tenir el nou Camp Nou. És un estadi de més de mig segle i cal condicionar-lo i convertir-lo en un camp del segle XXI. S’analitzaran els projectes imprescindibles i específics per decidir quina és la millor manera per finançar-los. L’última paraula, no obstant això, sempre la tindrà el soci”, s’ha sincerat. La situació delicada que travessa el club en l’àmbit econòmic, no obstant això, no pot canviar el seu model de propietat: “El club és dels socis i sempre ho ha de ser. És la força que ha mogut històricament el Barça. Que algú es plantegi transformar l’estructura de propietat del club em sembla una barbaritat”.

L’aspirant a la presidència de l’entitat culer ha opinat que “Leo Messi és el millor jugador de la història del futbol”, però no s’ha mostrat convençut de poder renovar-lo. “El primer que faria serà parlar amb ell i, en funció de tot el que m’expliqués, fer-li una proposta en un sentit o un altre. Abans de dir si faré A, B o C, crec que és molt important el diàleg personal. Per mi, això és clau. Fer qualsevol plantejament seria aventurar-me massa”, ha analitzat. “Em sembla atrevit i poc adequat fer supòsits sobre el cas Messi. Fins que no parli amb ell, poca cosa puc dir. Tinc arguments i raonaments, però els posaré sobre la taula quan l’escolti”, ha afegit.

Vilajoana també s’ha mullat respecte a les altres qüestions que envolten l’actualitat del Barça. Ha apuntat que, si ell guanya les eleccions, “Koeman serà l’entrenador del Barça perquè ja ho és”, que Ramon Planes continuarà exercint com a secretari tècnic “fins que al final de temporada valorem la seva feina i la de la resta de treballadors” i que “s’imagina un primer equip amb el 50% dels jugadors formats a la Masia”. No ha aclarit massa, en la línia de Bartomeu, el posicionament polític que creu que ha d’adoptar el club: “El president del Barça és un soci que durant un temps determinat gestiona el millor club del món. Entre les tasques i responsabilitats no crec que hi hagi cap punt que faci referència a la política. A partir d’aquí, el Barça sempre estarà al costat de Catalunya i el que decideixi el seu poble”. A més, no ha tancat la porta a pactar amb altres precandidats, ja que “tinc una manera de pensar i m’agrada escoltar”, però “jo tinc el meu camí traçat i espero poder-lo fer”.

“Soc apassionat i visc els partits com la resta de socis”

Per últim, Vilajoana s’ha posicionat en relació amb la seva polèmica piulada durant el darrer clàssic, que es va decidir per un penal dubtós de Lenglet a Ramos: “Vaig reaccionar amb un exabrupte durant el clàssic. Ja vaig reconèixer que les formes no eren molt adequades. Del fons no canvio res. Soc apassionat i visc els partits com la resta de socis. El president del Barça s’ha de fer valer en tots els estaments. Soc una persona exigent que diu les coses com les pensa”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa