El Barça acomiada la temporada amb una nova derrota al Camp Nou (0-2)

Partit de costellada al Camp Nou. El Barça, que ja tenia la segona plaça de la classificació de la Lliga assegurada, ha caigut derrotat en mans del Vila-real (0-2), que d’aquesta manera ha certificat la participació en la UEFA Conference League de la temporada vinent. Els de Xavi Hernández han tingut alguns trams relativament bons, però els groguets s’han trobat amb dos gols fàcils i a partir d’aquí ja no hi ha hagut partit. El Barça acaba d’aquesta manera una mala temporada on no s’ha guanyat cap títol i tota l’atenció ja s’ha de posar a millorar de cara al curs vinent, tant pel que fa al treball de Xavi amb els seus futbolistes, com als reforços que puguin arribar a un mercat de fitxatges que ha de ser determinant.

La crònica del Barça-Vila-real

El Barça, com a mínim, ha millorat lleugerament la tensió competitiva de la darrera jornada contra el Getafe, ja que li era igual guanyar o perdre aquest partit, i des del moment que els blaugranes han saltat a la gespa s’ha pogut veure un partit una mica més atractiu i un equip que com a mínim buscava la porteria rival. Els de Xavi han controlat el joc en línies generals i el Vila-real s’ha limitat a esperar darrere per buscar alguna oportunitat al contraatac. Així doncs, el Barça és qui ha tingut la possessió i les ocasions i un Ferran Torres més actiu i encertat que en les últimes setmanes ha estat a punt de fer el primer de seguida després d’un rebot d’un xut d’Aubameyang.

No es pot considerar que el Barça hagi posat setge a la porteria de Rulli i que hagi estat a punt de marcar constantment. Adama Traoré, que ha disputat l’últim partit en la seva segona etapa com a blaugrana, ha provat sort amb un xut que ha impactat contra el lateral de la porteria, Ferran ha tingut una bona volea que ha aturat el porter i Aubameyang ha errat un xut alliberat des de la frontal de l’àrea. Tot i que el Barça tenia el partit controlat, una jugada aïllada ho ha canviat tot. Adama i Dani Alves no han defensat bé un contraatac del Vila-real i Dani Parejo ha trobat Alfonso Pedraza sol a l’interior de l’àrea, qui ha rematat a plaer.

Una segona part sense futbol i amb molts comiats

Així s’ha arribat al descans. Sense cap trauma pel fet d’anar perdent en un partit intranscendent, però amb la frustració de tornar a sumar un mal resultat al Camp Nou en aquest darrer tram de temporada. El Barça ho ha intentat arreglar a la represa i fins i tot li han xiulat un penal a favor. Ara bé, l’àrbitre l’ha acabat anul·lant, ja que era fora de l’àrea, i la falta no ha anat enlloc. En l’acció posterior, Adama ha fet una bona recuperació en tasques defensives, però ha refusat fatal, ha regalat la pilota a Moi Gómez a l’interior de l’àrea i no ha perdonat. Posteriorment, l’extrem de l’Hospitalet ha marxat substituït, així que s’ha acomiadat del Camp Nou de la pitjor manera possible.

El Barça ja sí que s’ha negat a fer cap mena d’esforç a partir d’encaixar el segon per donar la volta al marcador. L’entrada d’Ansu Fati i Ousmane Dembélé ha generat alguna oportunitat aïllada, com un gol anul·lat al jove davanter guineà, però res més. La segona part ha estat gairebé impossible d’empassar i el Barça ha tornat a encaixar una derrota al Camp Nou que certifica que els jugadors necessiten aturar-se, descansar i encarar la temporada vinent de la millor manera possible. Riqui Puig i Óscar Mingueza han tingut minuts per dir adeu a l’afició, de la mateixa manera que podrien haver fet futbolistes com Memphis Depay, Clément Lenglet, Dembélé o el ja anomenat Adama.