Món Esport
[VÍDEO] Piqué, entre llàgrimes: “Ha hagut de venir la Policia Nacional i la Guàrdia Civil per actuar així”
  • CA
Gerard Piqué, emocionat a la zona mixta.
Gerard Piqué, emocionat a la zona mixta. | GOL

Gerard Piqué representa una bona part del barcelonisme. Les seves intervencions, sempre transcendents, no deixen indiferent ningú, ni a Catalunya, ni a la resta de l’Estat espanyol, on se’l considera un mal professional pel fet de sentir-se català, defensar el dret a decidir i, a la vegada, vestir la samarreta de la selecció espanyola absoluta. Aquest diumenge i després de la repressió policial ordenada per l’Estat espanyol per tal d’evitar el referèndum d’autodeterminació de Catalunya, Piqué s’ha emocionat a la zona mixta del Camp Nou.

El central no ha pogut contenir les llàgrimes i ha esclatat quan ha recordat les imatges vistes per televisió durant la jornada, confessant que el d’avui ha estat el partit més dur de la seva carrera i criticant durament l’actuació de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional. Piqué ha tingut paraules per a tots, fins i tot per al president del govern espanyol Mariano Rajoy, de qui ha dit que “té el nivell que té”.

 

L’internacional ha manifestat la perfecta comprensió envers la “gent a Catalunya que no entengui que haguem jugat el partit” i ha defensat contundentment el fet de sentir-se català: “Sóc i em sento català, avui més que mai. Em sento orgullós del comportament de la gent de Catalunya. Els últims set anys ens hem comportat meravellosament bé, sense agressions. Ha hagut de venir la Policia Nacional i la Guàrdia Civil per actuar així.”

 

I ha estat incisiu en l’aixamplament del conflicte: “Aquesta és una de les pitjors decisions dels darrers 40 o 50 anys en aquest país. Això només separa més Catalunya d’Espanya. És una decisió que tindrà conseqüències.”

S’ofereix a plegar de ‘la Roja’ abans d’hora

 

Gerard Piqué ja va fer oficial la seva retirada de la selecció espanyola un cop acabi el Mundial del proper estiu, a Rússia. Ara bé, després dels fets d’aquesta setmana i de la reacció desproporcionada envers les seves paraules favorables al referèndum, el ‘3’ blaugrana s’ha mostrat disposat a deixar ‘la Roja’ abans d’hora. “Crec que puc seguir a la selecció, hi ha molta gent a Espanya en desacord amb el què ha passat avui i que creu en la democràcia, però si algú de la Federació pensa que sóc un problema i que molesto, no tinc cap problema en fer un pas al costat i deixar la selecció”, ha etzibat.

 

 

 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa