El Barça ha fet la feina -tard- però no li ha servit per guanyar la Lliga. L’Eibar ha assaltat el Camp Nou durant molts minuts però el Barça ha tret l’orgull i ha remuntat en 12 minuts (4-2). El partit de clausura del campionat ha estat un bon retrat de la temporada del Barça: sempre a remolc per culpa de les faltes de tensió, la irregularitat i el desconcert. Avui Takashi Inui i Yoel, convidats inesperats a la lluita per la Lliga, han posat la por al cos dels blaugranes al mateix ritme que el Madrid, sòlid i solvent a La Rosaleda, es proclamava campió.

El conjunt blaugrana ha sortit sense tensió ni força, com si no es jugués la lliga. S’ha contagiat l’equip de l’aroma que es respirava al Camp Nou: incredulitat i poques esperances en aixecar la Lliga. Encara s’ha ensorrat més l’estadi blaugrana al minut 1, conscient de les males notícies que arribaven des de Màlaga.

Takashi Inui ha sorprès els homes de Luis Enrique al minut 8, encanonant una centrada al segon pal. La bola ha entrat per l’únic espai que hi havia entre Ter Stegen i el travesser. El Barça no feia la feina ni despertava, sabent-se superior i generant perill sense oferir futbol.

S’ha empipat el Camp Nou a la segona meitat quan, al minut 61, el mateix Inui ha fet el segon gol. Des del cantó esquerre ha tornat a ubicar-la a l’escaire de Ter Stegen, despertant els xiulets del Camp Nou. Ha estat l’única mostra de descontentament de l’afició, més pendent d’homenatjar Luis Enrique i acomiadar la temporada que de buscar explicacions.

Reacció blaugrana

El Barça ha reaccionat als xiulets amb orgull, oferint la seva versió de rauxa. Ha obert la llauna blaugrana Juncà, en pròpia porteria, després que Neymar estimbés la pilota al pal. Suárez, deu minuts després, s’ha refet de les seves errades anteriors empenyent el cuir al fons de la xarxa i empatant el partit. Abans Messi havia errat un penal però no ha fallat a la segona que ha tingut. L’argentí ha fet el 3-2 des dels 11 metres i ha tancat la temporada amb una jugada marca de la casa.

El crac blaugrana ha arrencat amb la bola enganxada al cuir des del mig del camp i ha superat tots els rivals que li han sortit al pas. Ha estat el punt final a la temporada futbolística al feu blaugrana. El públic s’ha quedat al seu lloc per homenatjar Luis Enrique i agraïr la feina de l’equip. És una imatge que, per desgracia, hem vist més d’una vegada aquesta temporada: el culer celebrant derrotes.