Món Esport
Víctor Font: “Espero que tots els precandidats comptin amb en Xavi”
  • CA

Víctor Font té molt clar que el nom de Xavi Hernández no pot anar lligat exclusivament a la seva precandidatura. El líder de Sí al Futur ha aprofitat la roda de premsa de presentació de les dues primeres conselleres per expressar que espera que la resta de socis que aspiren a la presidència del Barça comptin amb el de Terrassa. “El nostre projecte compta amb Xavi com a home de club i no com a entrenador que es cremi en poc temps i marxi a la competència. No és propietat nostra. Mai li demanaré un acord d’exclusivitat. És un actiu únic del club i crec que si nosaltres no guanyem les eleccions, ha de tornar igualment. Hem de crear les condicions perquè no ens passi el mateix que amb Pep Guardiola”, ha valorat.

“És important no utilitzar noms encara que no sigui veritat. Estem en una situació molt greu. Els pròxims cinc anys ens ho juguem tot. És important no frivolitzar ni dur a terme tàctiques electorals. He parlat amb diversos mites del barcelonisme i hem arribat a la conclusió que, a part d’en Pep, hi ha un actiu únic que és en Xavi. A ell li encaixa el nostre projecte i sabem que, si guanyem les eleccions, estarà disposat a venir”, ha reflexionat quan ha estat qüestionat sobre les promeses que ja han fet diversos precandidats. Font també ha revelat que no ha parlat amb tots els aspirants a ocupar la zona noble del Camp Nou, però sí que s’ha manifestat sobre la peculiar oferta de Jordi Farré en el procés de recollida de signatures. “Tot és molt respectable, però el Barça es troba en una situació de gravetat i cal convèncer els socis amb més que pizzes i tatuatges”, ha dit.

En relació amb el futur de Leo Messi, el líder de Sí al Futur ha remarcat que l’argentí “estima el Barça, on va arribar amb 13 anys” i que, per tant, “ens esperarà”. “Afortunadament, només falten 40 dies perquè els socis escullin el nou president. Llavors, podrem demostrar-li que tenim un projecte guanyador de cara al futur”, ha afegit. Qüestionat per la confiança en Koeman, Font ha apel·lat a la importància de no improvisar: “És imprescindible muntar una estructura esportiva completa que des de dalt fins a baix tingui peces que encaixin bé. Això no es pot improvisar. Cal implantar un projecte a partir del 25 de gener, l’endemà de les eleccions, que apoderi la gent que més en sap per prendre decisions correctes amb responsabilitat”.

Sobre l’holandès, ha reconegut que “em vaig equivocar amb la contundència de la resposta” quan va assegurar que no es quedaria a la banqueta local del Camp Nou encara que guanyés el triplet. “Hem d’oblidar-nos ja d’anar buscant noms. Al gran Koeman, ídol del barcelonisme, li hem d’agrair tot el que està fent. Té una plantilla descompensada, una situació econòmica greu, un desgavell en la direcció esportiva… El que vaig voler dir és que, per a mi, l’important és implantar una estructura en què tothom es tingui confiança i es complementi. Això és imprescindible”, ha matisat. “El món del futbol és una muntanya russa. Dos partits ho poden canviar tot. És important ser prudents i tenir perspectiva”, ha demanat.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa