Víctor Font: “Hem d’impulsar el model de Johan Cruyff al Barça”

En la presentació de la seva candidatura a Granollers, ha assegurat que encara no és el moment de parlar de noms

Víctor Font, durant l'acte de presentació de la seva candidatura.

Víctor Font, durant l’acte de presentació de la seva candidatura. | Sí al Futur

Víctor Font va presentar aquest dimecres la seva candidatura a la presidència del Barça, Sí al futur, en un acte a Granollers, la seva ciutat natal, on va evitar parlar de noms. L’únic que va mencionar -com ja havia fet anteriorment- va ser el de Xavi Hernández, amb qui va reconèixer que està conversant per intentar “convèncer-lo per tal que lideri el projecte futbolístic”. L’objectiu, més enllà de qui sigui l’entrenador que proposi per a les eleccions, és el “d’impulsar el model de Johan Cruyff al Barça”.

 

Font va recordar alguns dels punts bàsics del seu projecte, que confia que suposi “una revolució similar a la que va fer Cruyff al camp quan va arribar a Catalunya”. “Les decisions esportives han d’estar en mans d’aquells que millor coneixen l’herència guanyadora de Johan Cruyff”, va afegir el precandidat, que va insistir en la importància d’augmentar la participació a través de l’ús “del vot electrònic”. Així mateix, va repassar alguns dels eixos vertebradors del seu projecte. Un d’ells, la possibilitat d’incorporar esportistes amb passat pel club a l’estructura de l’entitat: “Voldria que el màxim nombre d’esportistes que coneixen i han viscut el model Barça treballessin per al club, cadascun des del lloc on pugui contribuir millor a l’èxit de l’entitat”. 

 

Font va denunciar falta de transparència amb l’Espai Barça, un projecte que va avisar que potser no s’acabarà “fins deu anys després” de la seva aprovació, el 2024. “S’ha de construir pel bé del club, però mai ha de perjudicar la competitivitat esportiva de l’entitat, i encara menys ha de comprometre’n la viabilitat”, va argumentar. El precandidat va reivindicar la importància d’augmentar els ingressos -va elogiar els esforços fets per l’actual directiva en aquest sentit- i va reconèixer que això ha de servir també “per potenciar les seccions i crear-ne de noves”. Font també es va mostrar partidari de potenciar l’esport femení i va deixar clar que el compromís del Barça amb Catalunya “és irrenunciable”. 

Nou comentari