Els jugadors del Barça celebren el gol de Dembélé. | EFE

No té el glamur d’un partit de Champions o d’una semifinal de Copa contra el Reial Madrid, però és igual de transcendent. Després de dos empats consecutius, el Barça rep el Valladolid (20.45h / Movistar Partidazo) en el compromís de Lliga que iniciarà un dels trams decisius de la temporada, durant el qual els blaugrana es jugaran el futur en les tres competicions que disputen (quatre, si també es té en compte la Supercopa de Catalunya). En només un mes, els culers jugaran nou partits que determinaran, en bona mesura, l’èxit del segon any de Valverde a la banqueta del Camp Nou. No s’hi val a badar.

 

Jordi Alba ja va complir el partit de sanció contra l’Athletic Club i, amb Leo Messi i Ousmane Dembélé en perfectes condicions, la prèvia de la visita del Valladolid a Barcelona va estar àmpliament marcada per la renovació del tècnic extremeny. El Barça va ampliar un any el seu contracte (més un altre d’opcional) i va deixar clar que confia en el seu actual entrenador, que compta amb un extrem suport per part de la plantilla, més enllà de com acabi aquesta temporada. Si Bartomeu compleix la seva paraula, ni un any en blanc espatllarà la seva continuïtat, encara que els blaugrana tenen gana de títols i, sobretot, de Champions.

 

Abans de viatjar a Lió, però, toca canviar la dinàmica a la Lliga. El València de les transicions va sorprendre el Camp Nou fa dues jornades i, set dies després, el Barça només va poder sumar un punt (i gràcies) a San Mamés. Els culers segueixen veient a certa distància (sis punts) el segon classificat, el Madrid, però això no pot amagar que els blancs han reduït força la distància que els separa del líder. El Valladolid, catorzè classificat i a només tres punts del descens, arriba al matx amb certes necessitats i, per tant, no ho posarà fàcil. A aquestes alçades de la temporada, un pas en fals et pot castigar. Tot està per decidir i ningú vol renunciar a somiar. Els val·lisoletans tampoc.

 

Una dia per pensar en el futur i fer rotacions

 

Tenint en compte el que vindrà (Lió, Sevilla, Madrid en dues ocasions…), el més normal és que Valverde vegi en el partit de la vint-i-quatrena jornada de la Lliga com una bona oportunitat per fer rotacions i donar descans a alguns dels jugadors que acumulen més minuts, com Gerard Piqué o Luis Suárez. Un cop més, Murillo no ha entrat a la convocatòria i seguirà sense tenir minuts, però Vermaelen sí que podria ser l’encarregat d’acompanyar Lenglet a l’eix de la defensa. Kevin-Prince Boateng i Carles Aleñá també haurien de tenir minuts, ja que els campionats els guanyen les plantilles, i el Barça necessita que tothom se senti preparat per jugar en qualsevol moment.

 

En la darrera dècada, Barça i Valladolid s’han enfrontat al Camp Nou en cinc ocasions. Els precedents, sense cap mena de dubte, somriuen els interessos blaugrana: els culers els han guanyat tots i el resultat global és molt positiu (20-3). Els catalans, però, no es poden confiar, i la principal prova d’això la tenen en el partit de la primera volta al José Zorilla. En la segona jornada de campionat, durant el calorós mes d’agost, el Barça va guanyar per la mínima els val·lisoletans, que van veure com el VAR els anul·lava el gol de l’empat en el temps d’afegit. No s’hi val a badar.

 

Possible alineació: Ter Stegen; Sergi Roberto, Lenglet, Vermaelen, Jordi Alba; Busquets, Rakitic, Aleñá; Messi, Boateng, Dembélé.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa