Messi protesta a l'àrbitre assistent pel gol que no ha concedit
Messi protesta a l’àrbitre assistent pel gol que no ha concedit | EFE

 

El Barça ha de dir prou. El líder de la Lliga ha vist com avui, l’àrbitre i l’assistent, li han pispat dos punts que suposaven un cop monumental a la lluita per la Lliga. Leo Messi ha aconseguit batre Neto però l’àrbitre, encomanant-se a la verge de les diòptries, ha decidit no donar gol quan la bola havia entrat un pam i mig. Ha estat una autèntica vergonya i el motiu pel qual el conjunt blaugrana ha empatat a València (1-1 Rodrigo i Jordi Alba), immers en un ambient altament hostil, fent el millor partit de l’era Valverde.

Gairebé tothom ha rendit bé a Mestalla: des d’un imperial Umtiti fins a un sorprenent Vermaelen, passant per Ter Stegen, com sempre providencial, o Leo Messi, decisiu un cop més si l’àrbitre no ho hagués evitat. Ningú entén com Iglesias Villanueva no ha donat per bo el gol de l’argentí. L’han vist a Castelló i a Santa Fe, l’únic que ha considerat que la pilota no havia entrat ha estat el colegiat. El conjunt blaugrana ja va perdre la Lliga l’any passat per l’absència de l’ull de falcó i avui, en un partit brillant sobretot a la primera meitat, l’àrbitre ha tornat a estar decisiu. 

Ha fet una gran primera meitat el Barça, sobretot Umtiti i Iniesta. El primer brillant a la recuperació i el segon a la creació. De la seva mà el Barça ha tingut més del 70% de possessió i ha minimitzat el València, l’equip més en forma de la Lliga juntament amb els del “Txingurri”. Ha xutat 7 vegades a porteria el Barça a la primera meitat i ha dominat el joc com poques vegades des de l’arribada del nou entrenador. Una de les rematades ha entrat més de mig metre però la Lliga prefereix estar ancorada al segle XX i mantenir els errors patètics, que casualment, sempre van contra el mateix equip.

S’ha obert el partit a la segona part. El València s’ha estirat i ha generat espais en atac i en defensa. Sempre ha atacat per la banda de Semedo, especialment erràtic avui, banda especialment fluixa quan ha entrat Gerard Deulofeu. El gol del València ha arribat per aquell cantó. Després d’una gran aturada de Ter Stegen, Guedes s’ha internat per l’esquerra i ha cedit per Rodrigo, que en boca de gol, ha batut la porteria blaugrana. Ha celebrat el gol el jugador de La Fábrica amb una perruca en honor a Jaume Ortí, expresident che mort aquesta passada setmana. 

No s’ha rendit el Barça i Jordi Alba, aprofitant un alley-hoop monumental de Messi (jugada marca de la casa entre “germans” de vestidor) ha empatat el partit al minut 82. L’exvalencianista ha dedicat el gol al seu futur fill (o filla) i la seva antiga afició, sempre conflictiva sobretot a la grada dels Ultres, li han llençat objectes. Ha empatat el Barça per culpa de l’àrbitre i de la competició: avui en dia és incomprensible que encara no s’hagi aplicat l’ull de falcó.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa