Món Esport
Valverde sobre la lesió de Piqué: “És veritat que té problemes”
  • CA
Ernesto Valverde, amb Gerard Piqué i Yerry Mina.
Ernesto Valverde, amb Gerard Piqué i Yerry Mina. | EFE

Ernesto Valverde no s’amaga. En les rodes de premsa, davant els mitjans de comunicació, l’entrenador del Barça evita els titulars, però la seva sinceritat facilita la feina als qui segueixen l’actualitat del conjunt blaugrana. Si el club no fa cap comunicat sobre l’estat físic de Gerard Piqué, és el tècnic qui s’encarrega, després de les preguntes dels mitjans, de transmetre la realitat del vestidor. “És veritat que té problemes”, ha admès. Això sí, ha preferit no avançar si aquest diumenge jugarà o s’asseurà a la banqueta com a tercera opció per a l’eix de la defensa.

“No avançaré si començarà el partit o no. L’altre dia vam arriscar perquè era un partit decisiu i demà és important. Hem de valorar-ho”, ha explicat, conscient que manquen únicament quinze dies per la dura eliminatòria de Lliga de Campions davant el Chelsea. “La nostra intenció és que es recuperi amb temps. Després de demà hi haurà una setmana llarga per recuperar-nos”, ha matisat Valverde, que utilitzarà els propers set dies per destensar un equip que no descansa des del Nadal.

 

En la posició de Piqué, poques opcions per al partit d’aquest diumenge davant el Getafe. Amb Vermaelen lesionat i amb Umtiti sancionat, a l’entrenador barcelonista només li queden les opcions de Yerry Mina o d’altres futbolistes menys habituals, com el lateral Digne, el migcentre Sergio Busquets o el jugador del filial David Costas. “Vermaelen podria incorporar-se la propera setmana”, ha dit. “Algun d’aquests [Busquets o Digne] podrien jugar, però no li ho diré a l’entrenador rival. No acostumem a donar pistes”, ha comentat. Pel què fa Yerry Mina, Valverde ha assegurat que “està llest per a jugar. Si decideixo posar-lo, jugarà. Sinó, haurà d’esperar. L’altre dia ja va fer el primer pas. Va jugar pocs temps, però això ja no s’atura i ell s’ha d’habituar”.

Aquestes són la resta de reflexions més interessants de la roda de premsa:

 

La tornada de Dembélé

“No ho sé, dependrà del treball que faci. Hem posat moltes esperances en ell. Hem d’anar amb compte, ens pot donar molt amb la qualitat que té. Està bé i porta temps entrenant amb el grup. Haurà d’anar entrant poc a poc.”

 

El nivell de Coutinho

“El vaig veure bé perquè els gols ajuden. És un jugador que va a l’u contra u i que té combinació. Encara esperem un Coutinho millor, poc a poc.”

 

El triplet

“La gent pot tenir il·lusió per moltes coses, però nosaltres som professionals. Això és una qüestió de seqüència matemàtica. Quan tens zero títols en vols tenir un. I quan en tens un, en vols tenir dos. Ara tenim una final i estem lluitant per la Lliga i la Champions.”

 

L’estadi de la final de Copa

“La nostra feina era classificar-nos per a la final. La resta és feina d’altres. És un procés que es repeteix cada any. Suposo que aquest any serà igual i al final s’haurà de parlar. No és una de les meves preocupacions principals. Potser seria millor que es decidís a principi de temporada.”



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa