Món Esport
Valverde, sobre l’opció de fitxar un central: “Tenim marge per valorar-ho”
  • CA

La lesió de Samuel Umtiti obliga Ernesto Valverde a prendre decisions. La primera d’elles, situar Thomas Vermaelen en la seva posició per disputar els darrers quinze minuts de partit davant el Celta, instants després de la punxada del centran francès i amb 2-2 en el marcador. A partir d’aquell moment, Valverde va haver de plantejar-se nous escenaris sense el futbolista més important i en millor forma de la defensa blaugrana en aquest inici de temporada. Les opcions passen per recuperar Mascherano i per, si hi ha una bona oportunitat, fitxar un nou jugador en el mercat de gener.

Ara bé, el tècnic extremeny no vol parlar-ne. Ni de Mascherano, ni de fitxatges. Per a ell, encara queda molt temps per prendre una decisió. “El mercat d’hivern encara no ha arribat. En duem parlant des de l’estiu i encara estem a la tardor. Quan arribi ja en parlarem a nivell intern. Tenim marge de temps. Tenim desembre per valorar-ho. Quan sorgeixen les lesions són qüestions que es plantegen. Ja veurem. Ara mateix no ha començat aquest mercat i haurem d’analitzar-ho”, ha explicat en referència a una possible incorporació. Com la del colombià de Palmeiras Yerri Mina, a qui considera “un bon jugador que està en un altre club”.

 

Pel què fa a Javier Mascherano, Valverde encara no ha parlat amb ell i desconeix les seves reflexions personals, tot i que no en descarta la sortida: “En principi és jugador nostre i comptem amb ell. Esperem que es recuperi aviat. Està absolutament compromès amb el Barça i ho ha demostrat durant molt temps. No em puc plantejar converses quan encara no s’han produït. És jugador nostre i estem contents, no em preocupa res més.”

Aquestes són les reflexions més interessants de la roda de premsa del tècnic:

 

Altres opcions per al central

“Ja ha jugat en aquesta posició Busquets i crec que també ho ha fet Lucas Digne. Alguna solució haurem de buscar, segur. O juguem sense centrals, no ho sé.”

 

Centrals del filial

“A la Lliga tenim la possibilitat de provar jugadors del filial, amb algun problema amb algun d’ells perquè quan passen una edat ja no poden tornar-hi. Hi ha diversos centrals lesionats, però també en tenim dos de sans. Ara que si en parlem molt encara es lesionaran també.”

 

Piqué i Vermaelen titulars demà i diumenge?

“Sempre penses que pot haver-hi un altre contratemps. Hi ha cinc dies de dimarts a diumenge i a vegades la millor manera de competir és seguir competint. Demà ho valorarem.”

 

Les baixes

“La realitat és la que és. Cada vegada que ha sortit un jugador ha respost i no he de pensar que ara serà diferent. Qui surti ho farà bé. Sabent que hi ha moments de dificultat, la plantilla ha d’estar preparada per solucionar-ho. No en tinc cap dubte que ho farem. Si hi ha algun problema buscarem una solució.”

 

El joc i les victòries

“Hem de donar-li molta importància a les victòries, que són molt sofertes. Algunes es poden aconseguir amb brillantor i d’altres no, però és important guanyar. Això és llarg i queda molt. Cada setmana es fa un anàlisi exhaustiu de les possibilitats dels equips en termes que es duen al límit, quan sabem que encara queda molta temporada, amb entrebancs i encerts d’uns i d’altres.”

 

Rotació de Messi davant l’Sporting

“Si jugarà o no ho veurem demà. Està clar que l’entrenador de l’Sporting respecta molt Messi perquè sap allò que pot fer al camp. L’entenc. Nosaltres som un bloc i intentem jugar com a bloc, saben que hi ha individualitats com Messi que són determinants.”

 

Messi i el Mundial

“No he parlat amb ningú del cos tècnic de la selecció de l’Argentina. Per a nosaltres el més important és que Messi estigui bé, content i que guanyem moltes coses. Li desitgem el millor a Messi i a tots els nostres jugadors amb les seves seleccions, però el nostre objectiu és guanyar partits nosaltres.”



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa