Món Esport
Valverde, sobre el clàssic: “Ens hi juguem bastant”
  • CA

Ernesto Valverde no vol parlar del famós passadís. Ni li interessa, ni pretén afegir llenya a la polèmica, atiada per un Zinedine Zidane que ha reiterat, en les darreres setmanes i fins aquest dissabte, que el Reial Madrid no homenatjarà el Barça per la Lliga perquè els blaugrana no ho van fer després del Mundial de Clubs conquerit pels blancs. “N’hem parlat molt i no té importància. Em sembla bé, no li dono importància”, ha insistit l’entrenador barcelonista.

D’allò que sí que vol parlar és del rècord d’imbatibilitat. Per a Valverde, no perdre cap partit de Lliga és fonamental. Té molt valor. I recorda que la fita no es produeix des dels anys 30, és a dir, des de gairebé la creació de la Lliga el 1929. “Hi ha molts al·licients com per no adonar-se’n”, ha dit. “En els anys 30 ho va aconseguir l’Athletic, però en els temps que corren és important. A veure si en som capaços”, ha manifestat.

 

Aquestes són les reflexions més interessants de la roda de premsa d’Ernesto Valverde:

 

Motivació un cop guanyada la Lliga

“Un clàssic és un clàssic. És un partit significatiu. Afortunadament, ja som campions, però hi ha molts al·licients, com allò que significa per a la nostra afecció i per a la seva. És un partit que volem guanyar i que ells també volen guanyar.”

Partit descafeïnat?

“Serà perquè ja hem guanyat la Lliga. A mi m’agradaria que tots els clàssics fossin així, descafeïnats. La gent estaria més excitada si ens duguéssim un punt o dos, però a mi ja em va bé així.”

 

Homenatge dels dos equips a Iniesta

“Entenc que es comenta per la importància del partit, però no és el darrer. Tampoc sé si l’Andrés jugarà demà, però el reconeixement de la gent ja el té, de qualsevol afeccionat. Per allò que ha significat pel Barça i pel futbol espanyol. Es nota en cada estadi. Encara no sabem quin serà el seu últim partit.”

 

Com li va explicar Iniesta que marxava

“M’ho va dir fa un mes o un mes i mig. Òbviament jo no havia de dir res. Era una qüestió meditada. Quan la persona que t’ho diu té un bagatge, no l’intentes convèncer ni dir-li que s’ho pensi. Vaig provar d’entendre allò que m’explicava.”

 

La Lliga o la Champions

“Depèn d’allò que pensi cadascú. La Lliga, pels entrenadors, és la que et diu com estàs durant un any sencer. Al final la guanya el millor. A la Champions hi entren en joc més factors, com tenir fortuna o mala sort. A la Champions hi ha més candidats. Em quedo amb tot.”

 

La importància de Robert Fernández

“Robert és la persona que va contactar amb mi per venir aquí. És una de les persones més properes i la meva relació amb ell és estreta. No sé què pensarà el club, però per a mi és una persona important.”



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa