Món Esport
Valverde: “Sembla que hi ha moltes coses per preocupar-me i no estem tant malament”
  • CA

Tal i com resa el tòpic, Ernesto Valverde es llença als braços del ‘partit a partit’. Tot i la presència propera del duel davant el Chelsea, el dimecres que ve, el tècnic blaugrana només té ulls per al Màlaga, almenys en les declaracions públiques. “Es denota que el partit del Chelsea té més importància que el Màlaga, i aquí hi ha l’error. No guanyar suposa anar al següent partit amb més pressió. Ja ens va passar abans de l’Atlètic de Madrid. El nostre objectiu és centrar-nos exclusivament en aquest partit per no tenir un altre entrebanc”, ha manifestat en la roda de premsa prèvia del partit d’aquest dissabte a La Rosaleda.

De fet, en aquesta línia, Valverde està convençut que el seu principal perseguidor, l’Atlètic de Madrid, no abandonarà la cursa de la Lliga tot i ser a vuit punts del conjunt blaugrana: “Ningú es retira d’una competició ni dona res per perdut fins que no passa. La mateixa distància que tenim nosaltres respecte l’Atlètic de Madrid la té el Màlaga respecte la salvació. I el Màlaga pensa que hi pot arribar i apurarà les seves opcions, com és normal i perquè és la seva obligació. Com la de l’Atlètic atrapar-nos, esperant que fallem. Ningú s’entrega, ningú s’ho creu i ells tampoc.”

 

Aquestes són les reflexions més interessants de la roda de premsa de Valverde:

 

El descans dels jugadors

“Estem esperant aquesta setmana des de feia temps perquè ens feia falta. Sobretot de cara a aquests tres partits, els dos de Lliga i el de Champions, que és molt important. És veritat que tenim un partit proper, però en el cas de l’Eibar eren tres dies de marge i ara tenim un dia més.”

La lesió d’Iniesta

“De moment, s’està movent, fent poques coses sense molèsties. És aviat per avançar si pot estar disponible la setmana que ve. En tot cas, tenim jugadors no similars, perquè ell és únic, però semblants, com Denis, Coutinho o André Gomes, cada un dins les seves característiques.”

 

Les molèsties de Piqué

“Se soluciona parlant permanentment. La lesió va ocórrer el dia de l’Espanyol, ha passat temps i està jugant i entrenant perfectament. No tenim cap problema. La gestió es fa de la manera més natural de món. Ho parlem amb ell, li preguntem com es troba, com va. Era una lesió molesta i lleu, que ha fet que el canviéssim en algun partit per un cop, però no té importància.”

 

El rendiment de Dembélé

“Qualsevol partit és bo per veure un jugador. Fa falta que jugui, ja veurem si ho farà. Esperem molt d’ell. Dembélé és un jugador que s’enfronta al rival. És un regatejador, té potència, juga amb velocitat i va a l’espai. També té tècnica per jugar per dins i per jugar per la dreta i esquerra. Ha d’afinar en la resolució final, però té vint anys i amb el temps ho anirà millorant. Amb l’experiència i el temps ho anirà encaixant. Així ho esperem.”

 

La col·locació defensiva dels rivals

“Quan un contrari s’acula i és fort, no és que ens costi a nosaltres, li costa a qualsevol. No penso que tinguem aquest problema. Probablement som un dels millors equips que ataca en el joc de posició. La dificultat existeix en què els rivals també juguen i tenen la seva estratègia per evitar que dominem. No estic preocupat en aquest sentit.”

 

“Independentment que els equips facin un pas enrere i ens esperin molt aculats, ens tiren una pressió molt alta. No és només a nosaltres. I això abans no passava. Abans els contraris, quan sortien al darrere, mai s’igualaven en el camp. Es mantenia un jugador més en la línia defensiva. Ara, això t’ho igualen i l’únic jugador lliure que tens és el porter. Tinc la sensació que ens seguiran llençant una pressió alta quan tinguem la pilota al darrere.”

 

La manca d’arribada de la segona línia

“És veritat que hi ha jugadors, en el cas de Paulinho, que fa temps que no marquen. Però Coutinho està arribant, està generant i ens pot ajudar. Sembla que hi ha moltes coses per preocupar-me i no estem tant malament.”



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa