Món Esport
Valverde rebutja la sentència dels presos i el canvi d’escenari del Clàssic pel Tsunami Democràtic

Política i esport sempre aniran de la mà. I encara que hi hagi determinades persones a les quals no els interessi que una cosa i una altra estiguin estretament relacionades, la roda de premsa d’Ernesto Valverde prèvia a la visita a l’Eibar –avançada amb motiu de la vaga general prevista per aquest divendres 18 d’octubre, cal no oblidar-ho– ho ha tornat a evidenciar. L’entrenador extremeny ha hagut de respondre a una gran quantitat de preguntes relacionades amb la situació política i social que està vivint i patint aquests dies Catalunya, des de les relacionades amb la sentència vergonyosa del Tribunal Suprem fins a les que tenien a veure amb la resposta als carrers d’aquells manifestants que s’han cansat de la lluita no violenta, els aldarulls provocats pels quals podrien provocar un ajornament del Clàssic previst per al 26 d’octubre a les 13.00 hores.

Sobre el text dictat per Manuel Marchena, Valverde ha compartit el posicionament que el Barça va exterioritzar mitjançant un comunicat, el primer d’una entitat esportiva, el mateix dilluns 14 d’octubre, quan els presos polítics catalans van conèixer les seves condemnes, i que dos capitans del primer equip blaugrana com Gerard Piqué i Sergi Roberto van compartir. “El club va fer un comunicat en el qual estem representats tots els seus integrants, fins i tot jo, que soc l’entrenador. El respecto i estic completament d’acord amb la posició defensada. M’hi adhereixo”, ha explicat per deixar clar que, segons el seu parer, la presó no és la solució a un conflicte polític, però tampoc la violència als carrers: “El que ha passat les últimes nits no es correspon amb el comportament general del poble català. No està sent l’habitual. Tots coincidim en el fet que volem la màxima llibertat d’expressió possible, però no això”.

El tècnic culer, per la seva banda, també s’ha mostrat contrari al canvi d’escenari del Clàssic que Javier Tebas ha proposat com a resposta al Tsunami Democràtic: “Nosaltres això no ho acabàvem de veure, sobretot pels temes dels desplaçaments que hem de fer els pròxims i dies i per un tema de respecte pel calendari i els afeccionats. Ja veurem què passa, però encara queden nou dies per a aquest partit i nosaltres confiem a poder jugar davant els nostres afeccionats. Barcelona ha viscut una setmana estranya, però tenim l’oportunitat de demostrar que aquest partit es pot disputar sense problemes, que respectem el rival i que complim les regles per celebrar el partit amb normalitat i naturalitat”. “Estic segur que, si es juga, el duel se celebrarà sense cap mena de problema”.

Al final, però, Valverde ha recordat que “la decisió final la prendrà el Comitè de Competició de la Federació Espanyola de Futbol” i que no cal debatre massa sobre aquest assumpte, ja que “l’any passat vam estar discutint durant moltes setmanes del partit contra el Girona a Miami i al final no es va jugar”. Sobre el viatge avançat al País Basc per esquivar la vaga general convocada per a aquest dimecres, l’entrenador extremeny ha argumentat que “hem pres aquesta decisió pel que pugui passar demà, per les marxes que hi ha programades i perquè la nostra obligació era assegurar que podíem desplaçar-nos en condicions”. “Ni l’horari ni el viatge poden ser excuses. Ens anirà bé per passar més estona plegats”, ha sentenciat el tècnic del Barça sobre l’enfrontament contra l’Eibar, l’arma més potent del qual és “la pressió avançada i intensa, que compliquen la vida a qualsevol equip malgrat que en siguis conscient”.Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa