Ha estat el tema que ha monopolitzat tots els debats al voltant de l’actualitat del Barça; Gerard Piqué s’ha passat la setmana compaginant els entrenaments amb l’organització de la Copa Davis i Ernesto Valverde, és clar, ha hagut de reflexionar al respecte en la roda de premsa prèvia a la visita al Leganés, el cuer de la Lliga. L’entrenador extremeny ha deixat clar que “si el veig bé, jugarà”, però que si no ho està “ho farà un altre“. “Ja ho veurem. He parlat amb ell sobre aquest assumpte. El veig centrat malgrat totes les coses que fa al marge de futbol. A tots els jugadors se’ls recrimina exactament el contrari, que no facin res més que jugar”, ha analitzat.

“Deixeu-lo tranquil, que demà tenim un partit molt important”, ha demanat l’entrenador del Barça quan li han fet la segona pregunta sobre el central català. En la mateixa compareixença davant els mitjans de comunicació, Valverde ha reforçat un Wagué que “si està amb nosaltres i forma part de la plantilla del primer equip és perquè el veiem capacitat per assumir reptes com el de demà”. “Tenim jugadors de sobres per qualsevol emergència que vagi sortint com ara. També tenim el filial: avui entrenarà amb nosaltres Dani Morer i Araújo ja ha debutat”, ha seguit valorant en relació amb els problemes d’efectius defensius.

El tècnic extremeny també ha assegurat que el club blaugrana esperarà fins que comenci el mercat d’hivern per prendre alguna decisió sobre els futurs de Rakitic i Riqui Puig. “Compto amb tots i intento posar els millors”, ha dit respecte al primer; “Hi ha molts futbolistes reticents a marxar cedits i jo no ho trobo tan malament”, ha valorat en relació amb el segon. Per últim, també ha defensat Griezmann en el debat sobre la seva adaptació: “Ja sé que hi ha moltes mirades centrades en ell però és un jugador que ens està aportant moltíssimes coses i encara ens en donarà més“.

Les declaracions de Valverde prèvies al Leganés-Barça

El Leganés necessita un entrenador com Javier Aguirre: “No sé quins canvis farà Aguirre amb el pas del temps. Tenim la referència dels altres equips que ha entrenat, encara que crec que ara s’adaptarà a la plantilla que té el Leganés. És un entrenador amb un gran nivell de motivació que intentarà impulsar l’equip. A més, nosaltres tenim el mal record de la temporada passada a Butarque”.

Jugar amb Wagué o canviar el sistema?: “Tenim les dues possibilitats i en qualsevol de les dues ell pot jugar. Si està amb nosaltres i forma part de la plantilla del primer equip és perquè el veiem capacitat per assumir reptes com el de demà”.

Els plans de futur amb Rakitic: “No tinc massa cosa a dir de converses privades amb jugadors. L’equip està canviant algunes coses i de moment no em plantejo res perquè encara no ha començat el mercat d’hivern. Compto amb tots i intento posar els millors”.

Piqué, centrat en el futbol o en la Copa Davis?: “Si arriba en condicions o no ja ho veurem a la convocatòria. He parlat amb ell sobre aquest assumpte. El veig centrat malgrat totes les coses que fa al marge de futbol. A tots els jugadors se’ls recrimina exactament el contrari, que no facin res més que jugar. Si el veig bé, jugarà. Si no, ho farà un altre”.

El virus FIFA no ataca el Barça: “Estan tots bé en principi. Han fet viatges llargs, però han arribat amb força marge, alguns més que d’altres”.

Dones permís a Piqué per anar a veure la Copa Davis?: “Ja ho veuràs. Si viatja, ja veuràs si va o no a la Caja Mágica. Deixeu-lo tranquil, que demà tenim un partit molt important”.

Les lesions i sancions a la línia defensiva: “No em preocupa. Tenim jugadors de sobres per qualsevol emergència que vagi sortint com ara. També tenim el filial: avui entrenarà amb nosaltres Dani Morer i Araújo ja ha debutat”.

Griezmann millora quan juga amb França: “Per què hi ha tantes preguntes que comencen per un ‘Et preocupa…’? No, jo em fixo en el meu equip. A Griezmann el veig molt bé, ja sé que hi ha moltes mirades centrades en ell però és un jugador que ens està aportant moltíssimes coses i encara ens en donarà més. Ens dona gol i continuïtat amb el joc”.

En quin moment de la temporada està?: “Està a novembre, com tots. Està en el moment en què millor pot estar. Pot estar més o menys encertat i en funció d’això s’elabora un debat, però jo estic content i satisfet amb ell”.

Les virtuts d’Aguirre: “Una cosa clara de Javier Aguirre és que és un gran motivador a banda d’un gran entrenador. Els seus resultats són els que són. Té una forma de connectar amb els jugadors molt propera. Crec que endollarà el vestidor del Leganés”.

Riqui Puig, sense oportunitats al primer equip, podria marxar cedit: “No ho sé. En aquests casos no saps què és encertat i què no. És una decisió seva i del club en funció de les necessitats de l’equip. Tenim molts jugadors en la seva posició, aquesta és la realitat. Hi ha molts futbolistes reticents a marxar cedits i jo no ho trobo tan malament. Hem d’esperar al mercat d’hivern”.

Una setmana exigent: “És una setmana molt important per a nosaltres. A la Lliga i a la Champions. Jugarem partits dur i a fora de casa. Estem en un moment en el qual abans de Nadal tenim compromisos molt difícils. Les nostres possibilitats de la temporada depenen del que fem aquest mes”.

Acostumats a perdre contra equips de poca entitat: “Nosaltres no podem pensar que tenim rivals petits. Sense anar més lluny, l’any passat ens va guanyar el Leganés. Des que vaig arribar, hem perdut contra el Llevant dues vegades, Leganés, Granada, Celta, Athletic… Hem de centrar-nos en el partit de demà, no només pels tres punts sinó també per les sensacions. Un bon resultat ens ajudarà pel que vindrà”.

Dembélé: “És fonamental que tingui continuïtat. Totes les aturades que ha anat patint han estat contraproduents en aquest sentit. Ha patit diversos episodis de ruptures musculars que no l’han deixat rendir com esperàvem. Estem molt a sobre d’ell amb l’objectiu que tingui regularitat. Toquem fusta”.Més notícies

Nou comentari