Món Esport
Valverde no vol que Rakitic marxi: “És un jugador molt important per a nosaltres”
  • CA
Ernesto Valverde, durant la roda de premsa prèvia al Barça-Valladolid.
Ernesto Valverde, durant la roda de premsa prèvia al Barça-Valladolid. | EFE

Tranquil. Serè. Reposat. Renovat. La prèvia del partit entre el Barça i el Valladolid al Camp Nou ha estat marcada, sense cap mena de dubte, per l’ampliació de contracte d’Ernesto Valverde. El tècnic extremeny ha comparegut davant els mitjans de comunicació abans d’un compromís vital per als interessos blaugrana a la Lliga Santander, contra el Valladolid, i, a banda de valorar el partit, l’inici del tram decisiu de temporada i la seva renovació, que s’ha produït “de forma natural”, també n’ha demanat una altra, la de Rakitic.

 

Les seves declaracions han anat en la mateixa línia de sempre (“El club farà els passos que cregui perquè l’equip sigui el millor del món. Rakitic és un jugador molt important per a nosaltres”), però la realitat és que Valverde no concep, per molts De Jong que arribin, un Barça sense el croat. Sense anar més lluny, el migcampista és el segon futbolista de camp que més minuts ha jugat aquesta temporada, només superat per Piqué. El jugador i el seu agent han deixat clar que les seves intencions no són les de marxar del Camp Nou. Les peces tornen a encaixar després de ballar durant un temps: amb total seguretat, el ‘4’ és un dels grans beneficiats de la continuïtat de Valverde.

 

Les declaracions de Valverde prèvies al Barça-Valladolid

 

RENOVACIÓ DE RAKITIC

“El club farà els passos que cregui perquè l’equip sigui el millor del món. Rakitic és un jugador molt important per a nosaltres”.

 

UNA RENOVACIÓ NATURAL

  

“Ja vaig dir que la sintonia que tenia amb el club era bona. Tot s’ha produït de forma natural. El club em va proposar la renovació fa un temps, ens vam donar un temps de marge i ara hem pres una decisió. Hi ha sintonia amb el grup també i la decisió no ha estat difícil per a mi”.

 

 

ELS RESULTATS MANEN

  

“La idea sempre és que confien en tu per aconseguir els resultats, però ja sabem que els resultats manen. Si no guanyem res? Esperem a veure què succeeix”.

 

 

HAS TINGUT DUBTES?

  

“Mai m’ho he plantejat com un “segueixo o no segueixo”. Simplement volia veure com anaven les coses”.

 

 

VALORACIÓ DELS MILLORS I PITJORS MOMENTS AL BARÇA

  

“Els moments més complicats són les derrotes. Aquí s’amplifiquen molt i totes tenen conseqüències. I els millors moments que he viscut han estat quan hem aconseguit un títol o d’altres com el comiat d’Andrés. Estic molt bé aquí, em sento respectat per tots”.

 

 

CONSCIENT DE LES EXIGÈNCIES

  

“Quan es parla de temps en algun club és perquè esperes que les coses vagin bé. En un gran club, per continuar has de guanyar títols. Malgrat els moments difícils que es puguin tenir en el joc, la idea és generar situacions perquè els jugadors mostrin el seu talent en el camp”.

 

 

EL PARTIT CONTRA EL VALLADOLID, DECISIU

  

“Hi ha partits en aquesta seqüència que ara començarem que són decisius, com la tornada de la semifinal de la Copa, l’anada dels vuitens de la Champions i també el de demà. Venim de dos empats seguits i cal tornar a guanyar”.

 

 

MOMENT CRUCIAL DE LA TEMPORADA

  

“Demà comencem una seqüència de partits en què ens juguem les tres competicions i ho fem contra rivals importants. Volem tornar a guanyar a la Lliga. Cada vegada queda menys”

 

 

ÉS UN PARTIT PERFECTE PER FER ROTACIONS?

  

“És un partit perfecte per guanyar, per afrontar i començar els mesos exigents que ens venen amb una victòria.”

 

 

NO ÉS MOMENT DE PENSAR EN EL LIÓ

  

“El Lió és un gran equip, serà una gran prova per a nosaltres, però abans tenim un partit molt important davant el Valladolid”.

 

 

ACUMULACIÓ DE MINUTS

  

“L’equip està molt bé, ens han anat bé aquesta setmana sense partit. Sí que hi ha jugadors que estan jugant molt com Piqué, però no ha anat a la selecció. Com Messi, per exemple, o Alba i Suárez, que hi han anat però molt poc… Crec que el desgast està més compensat”.

 

 

EL MADRID RETALLA PUNTS AL BARÇA

“Sempre hem tingut en compte tots els nostres perseguidors, no només l’Atlètic de Madrid. No tenim por, anem primers”.

 

DE JONG I EL SEU PARTIT CONTRA EL MADRID

  

“És un gran jugador. Es compromet amb el joc, no li crema la pilota, assumeix la responsabilitat, encara el contrari…”.

 

 

TODIBO I LA SEVA ADAPTACIÓ A L’EQUIP

  

” Todibo està entrenant amb nosaltres, però no l’hem pogut veure en un partit amistós. M’està causant una bona impressió, és jove, potent i té bon toc de pilota, però cal veure com competeix”.

 

 

ESTAT MÈDIC D’UMTITI

  

“Tenim marge abans del partit a Lió per decidir. Ha jugat poc i ens enfrontem a partits decisius, però és un jugador important i ens ha de donar rendiment. L’esperem amb ganes”.

 



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa