Món Esport
Valverde no rotarà contra el Llevant: “Jugarem amb el millor onze per remuntar”
  • CA
Ernesto Valverde, durant la roda de premsa prèvia al Barça-Llevant. | EFE

Sense experiments. Ernesto Valverde, reticent com sempre a donar pistes als seus rivals en roda de premsa, ha deixat entreveure que el conjunt blaugrana no deixarà a la banqueta ni a la grada els seus futbolistes més importants en la tornada dels vuitens de final de la Copa del Rei, en què el Barça està obligat a remuntar el 2-1 de l’anada contra el Llevant si vol estar present en el sorteig de quarts d’aquest divendres. El tècnic extremeny dona tot el valor i la importància del món a la Copa i sap que necessitarà els seus millors homes per segellar el passi cap a la següent ronda.

 

És possible que juguin futbolistes més habituals que en el partit d’anada. L’any passat ja ho vam fer contra el Celta i l’Espanyol. En una eliminatòria, el segon partit sempre és decisiu si durant els primers 90 minuts no ha quedat res definit com és el cas. Farem el millor onze per remuntar“, ha declarat l’entrenador del Barça en la compareixença prèvia al partit contra el Llevant. El dirigent culer ha respost amb un sec “No t’ho diré” quan ha estat qüestionat per la titularitat de Leo Messi, però la sensació que s’ha desprès de les seves paraules és que l’argentí capitanejarà el conjunt blaugrana a la recerca de la remuntada contra el Llevant.

 

En la mateixa roda de premsa, Ernesto Valverde ha fet una crida a l’afició del Barça a acudir al Camp Nou (“La força de la nostra gent ens fa millors”), ha tornat a enviar les pilotes a fora quan ha estat preguntat per la seva renovació (“No entenc la intriga que hi ha amb aquesta història. Tinc un contracte en vigor i de moment no hi ha més”) i no s’ha mullat sobre el futur de De Jong (“Sóc incapaç d’endevinar el seu futur. Ja veurem on acaba, quan sigui oficial ja ho valoraré”).

 

Les declaracions de Valverde prèvies al Barça-Llevant

 

LLEVANT

“En el partits decisius, cada equip sempre fa el que sap fer i fa normalment. El Llevant està aconseguint molts punts fora de casa perquè contraataca molt bé i marca molts gols. Intueixo que ells intentaran estar junts i aprofitar les seves armes per sorprendre’s al contraatac. No crec que ens trobem un conjunt que especuli ni que estigui tancat, segur que buscarà fer-nos mal al contraatac. Un dels dos equips quedarà eliminat, esperem que hi hagi un gran ambient i que el Camp Nou ens ajudi a remuntar”.

 

LA CLAU PER REMUNTAR: NO ENCAIXAR

“La nostra intenció és guanyar el partit, però no ens serviria de res si ho fem per la mínima i encaixem més d’un gol. El nostre objectiu és no rebre cap diana, és clar”.

 

EL FACTOR CAMP NOU

“És clar que, en partits com els de demà, l’ajuda de l’afició és vital. La força de la gent ens fa millors. El fred i l’hora no juga a favor nostre, però confio que les circumstàncies del partit i la seva importància empenti els aficionats a venir”.

 

ONZE DE GALA O ROTACIONS?

“És possible que juguin futbolistes més habituals que en el partit d’anada. L’any passat ja ho vam fer contra el Celta i l’Espanyol. En una eliminatòria, el segon partit sempre és decisiu si durant els primers 90 minuts no ha quedat res definit com és el cas. Farem el millor onze per remuntar”.

 

MESSI, TITULAR?

“No t’ho diré, perquè si t’ho dic a tu li dic a l’entrenador adversari. Jo no sé amb quina alineació jugarà el Llevant i no vull que ells sàpiguen la nostra. A tots ens agradaria saber com està preparant el partit el tècnic rival, però per això s’entrena a porta tancada. M’agradaria conèixer el que està pensant l’entrenador del Llevant de cara al partit de demà, per això no li dono cap pista en roda de premsa”.

 

QUINA PARTICIPACIÓ TINDRÀ EL FILIAL?

“Ja ho veurem. És un partit decisiu i ja ho valoraré, no tinc la llista tancada. Vull esperar com va l’entrenament i com es troben tots els futbolistes. Després decidiré”.

 

EL FITXATGE D’UN DAVANTER

“Si no en fitxem un, seguirem amb els jugadors que tenim i amb els del filial. Ha marxat Munir i hem perdut un davanter. Ja veurem què passa, sempre estem oberts a millorar la plantilla dins de les nostres possibilitats”.

 

L’OPINIÓ DEL CLUB

“El missatge del club és el de reforçar el que tenim si és possible, però els jugadors de la plantilla actual han de ser els encarregats de tirar endavant la temporada”.

 

EL BARÇA NECESSITA UN DAVANTER?

“En tenim un, Luis Suárez, i hi ha jugadors que poden jugar en aquesta posició sense tenir l’etiqueta de ‘9’ clàssic. Si algun futbolista de perfil diferent ha de jugar en aquest lloc, ho farà”.

 

LA MALA GESTIÓ AMB ALCÁCER I MUNIR

“Assumeixo la responsabilitat sense cap problema. Jo també vaig participar en la planificació esportiva”.

 

RENOVACIÓ

“Quan tinguem alguna cosa a dir ja ho direm. No entenc la intriga que hi ha amb aquesta història. Tinc un contracte en vigor i de moment no hi ha més”.

 

RELACIÓ AMB LA JUNTA DIRECTIVA

“Sempre he dit que tinc una bona sintonia amb el club. Tinc contracte en vigor i els terminis que ens hem marcat son els que son. Parlem amb tota normalitat d’aquest assumpte. No hi ha més”.

 

RENOVAR ANY RERE ANY O A LLARG TERMINI?

“No sé què és millor. Cada entrenador tindrà la seva idea. En qualsevol cas, tots sabem com funciona això dels entrenadors. Per molt que firmis un contracte per als pròxims tres anys, si tens tres setmanes dolentes tothom parla de la teva continuïtat”.

 

ARRIBAR LLUNY A LA COPA PASSA FACTURA?

“És veritat que, quan jugues més, estàs més desgastat i ho notes el cap de setmana següent. D’aquí a dir que passar de ronda a la Copa condiciona tota una temporada… no hi estic d’acord. L’any passat vam concedir dos empats després de compromisos de Copa, però el premi final va ser molt saborós. Sembla que el fet que el Barça hagi guanyat tantes Copes seguides li ha tret valor, però és una competició molt important”.

 

DE JONG

“Sóc incapaç d’endevinar el seu futur. Ja veurem on acaba, quan sigui oficial ja ho valoraré. Ara mateix és jugador de l’Ajax i ja sabeu que no m’agrada parlar de futbolistes que tenen contractes amb altres equips. No he parlat amb ell ni amb cap altre jugador”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa