Valverde, sobre les crítiques del Madrid al VAR: “Hem oblidat que el que arbitra és l’àrbitre”

Ernesto Valverde té molt clar que els clàssics duren molt més que 90 minuts. En la roda de premsa prèvia a l’últim partit del 2019 del Barça, contra l’Alabès, el tècnic extremeny ha tret ferro a les crítiques del Madrid al VAR, a qui acusen d’empassar-se dos penals sobre Varane. “Ho hem parlat aquí moltes vegades. Amb el VAR no s’ha acabat la polèmica, que sempre ha estat unida amb el futbol. Hi ha moltes anàlisis i debats i s’ha de parlar d’alguna cosa. Hem oblidat que el que arbitra és l’àrbitre. Tinc la sensació que el 2020 tot plegat continuarà igual”, ha declarat.

“Sempre hi haurà equips que es queixaran. Al final, ningú no és infal·lible i tot es basa en funció d’un jutge que decideix sobre el que passa sobre la gespa. Els entrenadors fem la nostra feina, els jugadors la seva i els periodistes la vostra. Tots hem de menjar”, ha prosseguit el Txingurri, que també ha enviat un missatge al madridisme i li ha deixat clar que ja no hi ha res a fer: “El clàssic dona molt de si. Aquest any l’hem jugat durant dos mesos i encara arrosseguem el postpartit. És normal que es parli d’aquestes coses, però a mi això ja no m’interessa. Parlant-ne no arreglarem res. Cadascú que ho vegi com vulgui”.

L’entrenador del Barça també ha fet una valoració positiva de l’any: “Nosaltres sempre fem una fotografia bona de nosaltres mateixos encara que pensem que hi ha coses que podem millorar. Hi ha partits i partits. Nosaltres tenim una exigència molt elevada: hem d’intentar ser molt superiors als rivals sempre. De vegades no ho hem aconseguit, evidentment, però això ens manté en alerta en tot moment”. “Un any dona per a molt. Hem viscut moments bons i moments dolents que tothom recorda i costa superar. Guanyar i perdre forma part de la vida. Tenim frustracions, alegries… És així, hem d’aprendre dels errors que cometem per evitar que es repeteixin i gaudir dels encerts. Em quedo amb tot, ja que de tot en traurem alguna cosa”, ha sentenciat.

Les declaracions de Valverde prèvies al Barça-Alabès de Lliga

Joselu i Lucas Pérez, perills de l’Alabès: “Són davanters que marquen l’estil de joc del seu equip. No estan en una bona ratxa de resultats, però els últims anys ens ha costat guanyar-los. És un equip que defensa bé i juga al contraatac. És l’últim partit de l’any i volem marxar de vacances amb bones sensacions. Ens juguem tres punts importants”.

El Madrid va jugar millor que el Barça al clàssic: “Sí, realment va ser així. Ells van controlar el partit i nosaltres vam generar més perill. Hem mirat el partit per preguntar-nos per què va passar això. La pressió elevada del Madrid va marcar el partit”.

Les protestes blanques contra el vídeoarbitratge: “Ho hem parlat aquí moltes vegades. Amb el VAR no s’ha acabat la polèmica, que sempre ha estat unida amb el futbol. Hi ha moltes anàlisis i debats i s’ha de parlar d’alguna cosa. Hem oblidat que el que arbitra és l’àrbitre. Tinc la sensació que el 2020 tot plegat continuarà igual”.

La polèmica, inacabable: “Sempre hi haurà equips que es queixaran. Al final, ningú no és infal·lible i tot es basa en funció d’un jutge que decideix sobre el que passa sobre la gespa. Els entrenadors fem la nostra feina, els jugadors la seva i els periodistes la vostra. Tots hem de menjar”.

Vacances relatives per als jugadors: “Mantindrem l’estructura dels últims anys. Els jugadors que marxen més lluny tindran alguns dies més. Sobretot els sud-americans. Ara bé, tots s’emportaran un pla de treball. Està bé que tinguin tres dies de descans, però a partir del quart ja han de pensar que haurem de competir des del primer moment de l’any”.

Poques ganes de parlar del clàssic: “El clàssic dona molt de si. Aquest any l’hem jugat durant dos mesos i encara arrosseguem el postpartit. És normal que es parli d’aquestes coses, però a mi això ja no m’interessa. Parlant-ne no arreglarem res. Cadascú que ho vegi com vulgui”.

Un resum de l’any: “Nosaltres sempre fem una fotografia bona de nosaltres mateixos encara que pensem que hi ha coses que podem millorar. Hi ha partits i partits. Nosaltres tenim una exigència molt elevada: hem d’intentar ser molt superiors als rivals sempre. De vegades no ho hem aconseguit, evidentment, però això ens manté en alerta en tot moment”.

La Lliga, més igualada que mai: “Aquest any no tenim l’avantatge que hem tingut els últims dos anys, però seguim al capdavant, en una molt bona posició. A tots ens agradaria anar primers a molta distància dels segons, però aquest any hem punxat, els nostres rivals també i tots plegats estem molt més igualats”.

Un 2019 agredolç: “Un any dona per a molt. Hem viscut moments bons i moments dolents que tothom recorda i costa superar. Guanyar i perdre forma part de la vida. Tenim frustracions, alegries… És així, hem d’aprendre dels errors que cometem per evitar que es repeteixin i gaudir dels encerts. Em quedo amb tot, ja que de tot en traurem alguna cosa”.

Busquets, completament recuperat: “Avui ha entrenat i s’ha trobat bé. Esperem que demà pugui jugar”.

No espera cap moviment d’hivern: “No estic pensant en això. Jo només penso en la meva plantilla. Aquesta és la meva idea. Compto amb els que tinc i no espero cap modificació. No sé què passarà”.Més notícies

Ansu Fati, fora de la convocatòria del Barça per rebre l’Alabès

El jove extrem té una contusió al maluc i és baixa per al darrer partit de l'any

L’autocar del Girona, apedregat a Linares

El conjunt blanc-i-vermell va patir una situació lamentable després de classificar-se per a la segona ronda de la Copa del Rei

Nou comentari