Món Esport
Valverde: “Guardiola és un entrenador de referència i classe mundials”

“Mare meva. I això que és una roda de premsa prèvia a un partit de Champions”, ha respost, descol·locat, Ernesto Valverde quan una periodista li ha preguntat sobre el futur polític de Pep Guardiola. L’actual entrenador del Barça no s’ha volgut mullar i ha deixat clar que “ignoro completament” el que farà el tècnic del Manchester City lluny de les banquetes, encara que ha opinat que “imagino que seguirà entrenant”, perquè “és un tècnic de referència i classe mundials per a tothom”. “Ho desconec”, ha sentenciat al respecte.

En la compareixença davant els mitjans de comunicació, Valverde també s’ha mostrat amb el debat al voltant del joc que s’ha generat al Camp Nou. “De soroll n’hi haurà sempre. Estem al club que estem i si no és per una cosa serà per una altra. Venim d’un partit en el qual vam haver de patir molt. Aquí se’ns exigeix guanyar i de vegades no ho aconseguim. Una de les coses bones del futbol és que sempre hi ha partits per reivindicar-se. Volem que la gent estigui contenta amb el nostre joc“, ha declarat abans “d’un compromís molt imporant per a la classificació”, “una gran oporunitat que no volem desaprofitar”.

El dirigent extremeny ha reiterat que “hem repetit en moments determinats que ens està costant fora de casa. Ja fa temps que ha començat la temporada”, però també ha demanat als afeccionats que “també hi ha coses que hem de consolidar”: “A Butarque vam aconseguir remuntar un partit molt difícil. L’actitud de l’equip va ser molt bona i també ho hem de valorar, encara que l’actuació no fos rodona“. Per últim, el Txingurri no ho ha confirmat explícitament, però sí que ha deixat veure que Junior tornarà a ser titular davant l’absència per lesió de Jordi Alba. “Està responent molt bé a l’exigència del nostre club. Respondrà com ho ha fet fins ara, confiem en ell”, ha sentenciat.

Les declaracions de Valverde prèvies al Barça-Borussia Dortmund

Ser primers de grup o complicar-se la vida: “És un partit important per a la classificació. Nosaltres tenim una mica d’avantatge i, en cas de guanyar, acabarem primers. El Camp Nou ens ajudarà a intentar superar un equip que arribarà a Barcelona amb ganes de fer un pas endavant”.

El debat del joc al Camp Nou: “De soroll n’hi haurà sempre. Estem al club que estem i si no és per una cosa serà per una altra. Venim d’un partit en el qual vam haver de patir molt. Aquí se’ns exigeix guanyar i de vegades no ho aconseguim. Una de les coses bones del futbol és que sempre hi ha partits per reivindicar-se. Volem que la gent estigui contenta amb el nostre joc”.

Corregir errors i mantenir fortaleses: “Hem de millorar coses, sobretot respecte a l’altre dia. També hi ha coses que hem de consolidar. A Butarque vam aconseguir remuntar un partit molt difícil. L’actitud de l’equip va ser molt bona i també ho hem de valorar, encara que l’actuació no fos rodona”.

Ser entrenador a can Barça: “Si canvio molt a Busquets és perquè és titular. Això és com tot: hi ha un entrenador que pren decisions i la resta de persones opinen. A mi em sembla genial tot el que es digui. Prenc decisions en funció del que considero que és millor per a l’equip. És impossible agradar a tothom”.

El rendiment de l’equip lluny del Camp Nou: “Hem repetit en moments determinats que ens està costant fora de casa. Ja fa temps que ha començat la temporada”.

Arthur té algun problema físic o va ser descartat contra el Leganés per alguna cosa en concret?: “No. Va ser una qüestió tècnica, ha tornat bé de la selecció brasilera”.

Què és jugar bé?: “La millora manera de guanyar s’aconsegueix generant moltes ocasions i rebent-ne poques. Això vol dir que ataques bé i que defenses bé. L’altre dia vam aconseguir una victòria gràcies a dues jugades a pilota aturada. Però no van ser casualitat: les vam provocar atacant i picant pedra”.

La possibilitat de ser primers de grup per tretzè any consecutiu: “Tenim una gran oportunitat, està clar. I la volem aprofitar. Els altres tres equips del nostre grup es canviarien per nosaltres. Això, però, no vol dir que guanyem segur. El Dortmund té grans jugadors, capaços de capgirar un partit o una dinàmica amb molta facilitat”.

La gestió de l’adaptació de Griezmann: “Intentem ajudar-lo, el mateix que fem amb tots. I donar-li pautes que creiem que el poden ajudar. És un gran jugador i volem que ho demostri cada dia, estigui més encertat o menys”.

La sanció de Piqué i els problemes en defensa: “Lenglet va arribar de la selecció amb algunes molèsties, però ahir ja va fer l’entrenament i pensem que podrà arribar. Samuel Umtiti va fer un bon partit a Leganés i també tenim les possibilitats de Todibo i Araújo”.

Junior serà titular davant la lesió d’Alba: “Està responent molt bé a l’exigència del nostre club. El partit de demà serà una prova difícil per a ell i per a tot l’equip. Respondrà com ho ha fet fins ara, confiem en ell”.

La posició de De Jong: “Qualsevol jugador vol ser titular. Pot jugar en les dues posicions, de migcampista defensiu i d’interior. Busquets és un futbolista més posicional. En un futur, tinc la sensació que acabarà jugant de ‘5’”.

Araújo ha passat per davant de Todibo?: “Todibo tenia algunes molèsties al genoll i vaig preferir no arriscar. Araújo ja havia debutat amb nosaltres i crec que ens pot ajudar molt”.

Guardiola serà bon polític?: “Ho ignoro totalment. És un entrenador de referència mundial per a tothom. Imagino que seguirà entrenant, no em puc posar al cap de ningú. Ho desconec”.

Arthur perd continuïtat: “És un jugador que ha estat titular, suplent i desconvocat. No és res que no li hagi passat a Rakitic o Aleñá. Treballa bé i jugarà més partits”.

Autocrítica necessària: “És clar que hem de millorar quan pensem que no hem fet un partit rodó. No podem perdre la perspectiva: anem primers a totes les competicions i venim de guanyar el Leganés, un equip contra el qual vam perdre l’any passat i patir l’anterior. Es tracta de millorar, no només de llançar-nos pel precipici quan les coses no surten com ens agradaria”.Més notícies

Nou comentari

Comparteix