Món Esport
Valverde fa una crida a l’afició del Barça per intentar remuntar contra el Sevilla
  • CA
Ernesto Valverde, durant la roda de premsa prèvia al Barça-Sevilla de Copa. | EFE

No ha estat fins després d’assaltar Montilivi, però la plantilla del Barça ja ha creat l’ambient necessari per intentar remuntar el Sevilla i classificar-se per a les semifinals de la Copa del Rei. Primer ho va fer el capità Leo Messi i, ara, Ernesto Valverde s’ha encarregat de fer-ho. En la roda de premsa prèvia al compromís, l’entrenador extremeny ha demanat a l’afició culer que es desplaci al Camp Nou per animar l’equip en el primer gran repte de la temporada.

 

“Crec que el Camp Nou respondrà com cal. Per moltes raons. El futbol el formen grans moments i partits. Nosaltres volem brindar als nostres aficionats un gran partit. Volem remuntar. Hi ha coses que els seguidors recorden al cap d’un temps i esperem que demà visquin això. Necessitem que ens ajudin, no ens enganyem: hi ha un factor ambiental que juga molt a favor de l’equip local. Ells el van explotar a Sevilla i nosaltres ho hem de fer demà“, ha declarat Valverde. El tècnic blaugrana considera que “en partits com el d’aquest dimecres la gent tindrà un paper molt important, però hem de ser nosaltres els que donem motius als nostres aficionats perquè vinguin“.

 

A banda de fer una crida a l’afecció del Barça per omplir l’estadi, Valverde també ha reconegut que la sortida de Denis Suárez és imminent, que a Dembélé encara li queda una setmana de baixa i que a Umtiti se l’espera amb ganes, però no se li posarà gens de pressa. L’entrenador ha seguit sense donar pistes al contrincant (no ha volgut dir si Messi serà titular o no) ni parlar sobre el seu futur: “Sempre he dit que tenim una bona sintonia i que direm alguna cosa quan hi hagi alguna novetat”.

 

Les declaracions de Valverde prèvies al Barça-Sevilla

 

PARTIT D’ANADA

“La setmana passada vam fer canvis com estan fent la majoria d’equips. Vam alinear un equip bastant recognoscible, però no vam aconseguir un bon resultat. La nostra intenció demà és passar. Tenim una setmana carregada, amb tres partits en sis dies, però farem un partit en condicions”.

 

LA REMUNTADA, UN REPTE PER A L’EQUIP

“Sí. Ens queden 90 minuts per intentar capgirar l’eliminatòria. El partit de demà és un d’aquells moments de la temporada en què s’ha de fer un pas endavant. Són reptes que sempre motiven la plantilla”.

 

EL VESTIDOR CREU EN LA REMUNTADA

“En totes les declaracions que hem fet el que hem deixat clar és que volem seguir en la competició. Gerard Piqué i Leo Messi pensen el mateix. En partits com el de demà la gent tindrà un paper molt important, però hem de ser nosaltres els que donem motius als nostres aficionats perquè vinguin”.

 

SEGUIRÀS L’ANY VINENT?

“Sempre he dit que tenim una bona sintonia i que direm alguna cosa quan hi hagi alguna novetat”.

 

ÉS DIFÍCIL CONVÈNCER MESSI PERQUÈ NO JUGUI?

“Si juga no se l’ha de convèncer de res. L’entrenador rival no m’ha dit amb qui jugarà i jo tampoc ho faré”

 

CAURE ELIMINATS ALS QUARTS, UN FRACÀS

“Cadascú ho pot veure com vulgui, però nosaltres sempre volem guanyar. Guanyem o perdem, l’endemà sortirà el Sol i dissabte jugarem un altre partit”.

 

LA DEFENSA, FACTOR CLAU

“És veritat que hem millorat molt en la faceta defensiva, però també ho és que el Sevilla és un equip que té molt gol. La nostra intenció és la que tenen tots els equips: arribar el màxim número de vegades possibles i que ens facin les menys oportunitats possibles. En el partit de Lliga, per exemple, ens van arribar bastant. Haurem d’intentar millorar en aquest aspecte i conservar més la pilota”.

 

SORTIDA IMMINENT DE DENIS SUÁREZ

“La seva cessió a l’Arsenal no és oficial si no m’equivoco, però és cert que la situació existeix. Si es produeix, espero que tot li vagi molt bé. Estem molt satisfets amb ell, quan ha tingut l’oportunitat de participar ens ha ajudat el màxim que ha pogut”.

 

LA LESIÓ D’UMTITI

“Ell està valorant la seva situació. Esperem que es pugui incorporar d’aquí poc, però volem estar segurs del que fem i que quan vingui sigui per quedar-se”

 

MESSI, MÉS QUE UN JUGADOR

“No estem parlant només d’un jugador, ja fa temps que en Leo ha transcendit del fet de ser únicament un esportista. Trobo natural que el Cirque du Soleil hagi creat un espectacle inspirat en ell, estem parlant d’un futbolista que fa coses més enllà del normal”.

 

EL FACTOR AMBIENTAL

“Crec que el Camp Nou respondrà com cal. Per moltes raons. El futbol el formen grans moments i partits. Nosaltres volem brindar als nostres aficionats un gran partit. Volem remuntar. Hi ha coses que els seguidors recorden al cap d’un temps i esperem que demà visquin això. Necessitem que ens ajudin, no ens enganyem: hi ha un factor ambiental que juga molt a favor de l’equip local. Ells el van explotar a Sevilla i nosaltres ho hem de fer demà”.

 

NINGÚ DISCUTEIX LA RELLEVÀNCIA DE RAKITIC

“Ivan és un jugador molt important per a nosaltres. No ara, ja ho va demostrar abans que arribés jo. No hi ha cap dubte sobre això, però dir que Rakitic és fonamental per a nosaltres no és enganyar ningú”.

 

ARTHUR I ELS MIGCAMPISTES DEL BARÇA

“Les característiques dels jugadors influeixen directament en el joc de l’equip. Hi ha jugadors que quan juguen en la posició d’interior són més verticals que Arthur, que sempre vol donar continuïtat al joc. Tenim la sort de comptar amb diferents opcions. Arthur és molt jove, s’ha adaptat molt bé a l’equip i ens està ajudant molt. També cal tenir en compte la càrrega de minuts, hem de dosificar els futbolistes en funció d’això. Estem encantats amb les possibilitats que tenim al mig del camp”.

 

SEMEDO

“En Nélson és un jugador que a poc a poc està fent passos importants en molts sentits, tant ofensivament com defensiva. És rapidíssim, costa molt poder-lo superar i és molt solvent en els uns contra uns. També està creixent en atac, l’altre dia va marcar i tot. Hi ha competència en el lateral i per a nosaltres això és molt bo”.

 

COM ESTÀ DEMBÉLÉ?

“Està bé, però no sé si arribarà contra el València. No ho veig clar, és difícil. Ho dubto, el més normal és que estigui de cara a la setmana vinent. Tant de bo pogués jugar aquest cap de setmana, però conec la lesió i ho dubto”.

 

EL BARÇA, PREPARAT PELS PENALS

“Els penals s’han d’assajar durant tota la temporada. Contemplo la possibilitat, és clar. Els hem preparat regularment, no només per aquests partits sinó per tots els de l’any”.

 

PRIORITAT: LA REMUNTADA

“Quan arriba el tram decisiu de la temporada, prioritzes el partit més proper en el temps. Tenim un ull posat en el partit previ, el del Girona, i el següent, el del València, però la nostra prioritat és la d’eliminar el Sevilla”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa