Valverde encara no dona la Lliga per feta: “Fins que no s’aconsegueix, toca seguir”

El tècnic blaugrana reconeix que no sabia com llançaria Messi la falta del gol

x

Valverde, durant el derbi contra l’Espanyol al Camp Nou | QUIQUE GARCÍA / EFE

Ernesto Valverde es resisteix a donar la Lliga per sentenciada tot i l’àmplia distància de punts que acumula amb els diferents perseguidors. El tècnic blaugrana ha advertit que només fa tres anys el Barça tenia una gran distància amb el Madrid i l’Atlètic, però va sumar un punt en quatre jornades i li van retallar l’avantatge: “Les coses, fins que no les aconsegueixes, hi ha moltes teories. Jo miro la lliga anglesa, l’alemanya o la italiana i penso que ja estan fetes, i no és així. Fa tres anys el Barça li portava una gran distància al Madrid i a l’Atlètic, i en poques jornades van retallar. Li pot passar a qualsevol. Toca seguir”. 

 

L’entrenador del Barça ha reconegut que no sabia com decidiria Messi xutar la falta del gol. “Si hi ha psicosis per part dels rivals quan Messi va a xutar faltes, millor per nosaltres. No és fàcil quan és tan a prop salvar la barrera. Ells tiren un jugador enrere per si supera la barrera, altres s’estiren a la gespa. A nosaltres ens va bé que vagi així”. Valverde també ha deixat clar que no té previst fer grans canvis per afrontar les defenses amb cinc efectius. “És qüestió de perseverar, tenir cobertes les esquenes i insistir”, ha comentat. 

 

Les declaracions de Valverde posteriors al Barça-Espanyol

 

CONTRARESTAR LES DEFENSES DE CINC

“Depèn molt de com s’ho prengui el rival. Pots trobar-te amb tres centrals i dos carrilers alts o dos laterals més defensius. Ells han plantejat un partit amb cinc darrere, molt solidaris i junts. Quan superàvem el mig del camp s’han tirat enrere. A vegades és difícil quan estan tan replegats. No hi havia espais per trencar. És qüestió de perseverar, tenir cobertes les esquenes i insistir”.

 

NO ALTERAR EL GUIÓ TOT I ELS RIVALS

“Segons anava evolucionant el partit, hem situat a Coutinho d’interior i hem posat un davanter més. Hi ha molts equips que ens han jugat amb cinc. Alguns com el Lió o el Sevilla ens han canviat. No ens està anant tan malament. Si ens va tot rematadament malament ja canviarem”.

 

LES FALTES DE MESSI

“No sé a qui li haurien de donar el gol, suposo que a Messi, ja que anava a porteria. Si hi ha psicosis per part dels rivals quan Messi va a xutar faltes, millor per nosaltres. No és fàcil quan és tan a prop salvar la barrera. Ells tiren un jugador enrere per si supera la barrera, altres s’estiren a la gespa. A nosaltres ens va bé que vagi així. No tenia ni idea de què faria Messi”.

 

L’ATAC DELS RIVALS

“El més fàcil per atacar és tenir espais. Els davanters volen córrer. Des del meu punt de vista, és més fàcil jugar al contraatac. Per jugar en estàtic cal tenir una gran qualitat tècnica per superar el trànsit interior. Ells tenien jugadors ràpids, nosaltres havíem de tenir paciència per trobar el primer gol i propiciar que el partit s’obrís una mica més”.

 

LA DISTÀNCIA AMB ELS RIVALS

“Les coses, fins que no les aconsegueixes, hi ha moltes teories. Jo miro la lliga anglesa, l’alemanya o la italiana i penso que ja estan fetes, i no és així. Fa tres anys el Barça li portava una gran distància al Madrid i a l’Atlètic, i en poques jornades van retallar. Li pot passar a qualsevol. Toca seguir”.

 

LA POSICIÓ DE COUTINHO

“El veiem jugant on juga habitualment, escorat a la banda esquerra, més com a davanter que com a migcampista. Però és cert que pot jugar també d’interior esquerre”.

 

LENGLET

“Està fent una gran temporada. Venia de fer un gran any amb el Sevilla i teníem moltes expectatives posades en ell. Està en un gran nivell. Sobre la selecció francesa, és el seleccionador qui ha de decidir”.

 

MALCOM

“Ha estat molt bé, ha desbordat, ha estirat l’equip per la banda i ha ajudat a Alba i a Coutinho. A veure si aquests partits va participant una mica més”.

 

L’ESPANYOL

“En el cas d’Hernán imaginava que seria difícil que jugués, igual que Arturo amb nosaltres. És decisió de Rubi a qui posa”.

 

SEMEDO

“Ha estat molt bé, és tan ràpid que és difícil de superar defensivament. Defensivament va millorant força, i esperem que ho faci més. Amb la velocitat que té, és imparable en velocitat”.

 

EL SEGON GOL

“El rival jugava més amunt, ha anat a buscar l’empat i hem trobat més facilitats i espais per atacar”.

 

DONAR DESCANS A MESSI

“Està clar que tenint en compte el calendari que tenim, caldrà tirar de tota la plantilla, perquè els partits venen molt seguits. Serà normal que hi hagi canvis. Veurem si Messi és un d’ells o no.

 

MURILLO

“És un jugador que està amb nosaltres, veurem què passa amb ell a final de temporada”.

 

EL MESSI DE L’ARGENTINA

“Messi és el mateix jugador amb l’Argentina o amb el Barça. I seria el mateix jugant amb Austràlia. Només puc dir que estem encantats amb ell. És un luxe per mi poder entrenar-lo. Volem que sigui feliç i que estigui content, perquè això el fa millor”.

 

OBJECTIUS AQUEST CURS

“No és qüestió de guardar els jugadors en una urna i treure’ls el dia de la Champions. Cal competir cada dia. Hi haurà algun canvi, però volem anar a cada partit amb garanties”.

  

 

 

Nou comentari