Món Esport
Valverde: “Dembélé té un talent increïble, però ho ha de demostrar cada dia”
  • CA

Ernesto Valverde ha deixat a la interpretació de cadascú l’absència d’Ousmane Dembélé en la convocatòria del Barça per rebre el Betis de Quique Setién. Ell ha afirmat amb contundència que el fet que el futbolista francès hagi estat descartat “no és un càstig” com a conseqüència de la seva indisciplina, però la realitat és la que és i, amb la resta de declaracions, ha deixat ben clar que l’extrem no jugarà en el pròxim compromís per una falta d’actitud. “És un gran jugador. Té un talent increïble, però ho ha de demostrar cada dia. Aquesta vegada no forma part de la convocatòria. Esperem que ens pugui ajudar en els següents partits“, ha declarat el tècnic extremeny en la roda de premsa prèvia a la dotzena jornada de la Lliga Santander.

 

Més enllà de les valoracions que ha fet sobre Dembélé, el seu enuig amb ell s’ha pogut palesar en dues preguntes que no tenien a veure amb el davanter. Qüestionat per Malcom, Valverde ha destacat principalment la seva “bona actitud”, mentre que en una pregunta sobre Lenglet també ha enviat un dard enverinat al jugador descartat: “Estem encantats amb ell en tots els sentits. La seva concentració, com ve a entrenar… I sobre en el camp sempre està disposat a saltar a la pressió, que és el que li demanem”.

 

Tot i que la desobediència de Dembélé ha estat el tema central de la compareixença d’Ernesto Valverde, l’entrenador del Barça també ha analitzat altres aspectes de l’actualitat blaugrana com les recuperacions de Messi i Umtiti (que han rebut l’alta mèdica), la situació física de Ter Stegen o el retorn de Jordi Alba amb la selecció espanyola.

 

Les declaracions de Valverde abans del Barça-Betis

 

DEMBÉLÉ, DESCARTAT

“No perdo la paciència amb ell. Cadascú ho pot interpretar com vulgui. Això és un equip, de vegades van convocats uns i de vegades uns altres. Jo sempre penso en el millor per al meu equip. Venia de ser titular i ara està fora”.

 

LA INDISCIPLINA DE DEMBÉLÉ

“Les qüestions internes són internes. Jo faig una valoració esportiva del que pot anar-nos bé per al partit de demà. Col·lectivament i individual. Nosaltres volem ajudar tots els jugadors perquè així seran millors. A Messi, a Suárez, a Umtiti, a Suárez… i a Dembélé, és clar”.

 

MOLTES PREGUNTES SOBRE DEMBÉLÉ

“Estem parlant molt d’un jugador que no hi és i poc dels que sí que hi són. Dembélé ha anat moltes vegades convocat, però aquesta vegada no. L’única cosa que esperem és que l’equip es beneficiï del seu talent i que el club, que ha fet una gran inversió, també. Es tracta que tots vagin aprenent. Som un equip i hem de tirar endavant”.

 

EL BARÇA HA DE VENDRE DEMBÉLÉ?

“El talent de Dembélé és molt particular i costa moltíssim de trobar. Hem d’ajudar-lo per aconseguir que el tregui. És un gran jugador. Té un talent increïble, però ho ha de demostrar cada dia. Aquesta vegada no forma part de la convocatòria. Esperem que ens pugui ajudar en els següents partits. No tinc res més a dir”.

 

MALCOM

“Ha tardat a entrar, però té una molt bona actitud. L’altre dia va sortir i marcar contra l’Inter, i això segur que li generarà seguretat. Esperem que ho aprofiti”.

 

TER STEGEN, BAIXA AMB ALEMANYA

“Estem cuidant Marc i és cert que no anirà amb Alemanya, però estarà disponible per jugar demà”.

 

MESSI I UMTITI TORNEN A LA CONVOCATÒRIA       

“Per a nosaltres, és molt útil que tornin amb nosaltres. Entenem que si estan a la llista és perquè poden ser titulars, però sabem que cal tenir precaució, especialment amb ells dos. Ens aniran molt bé, i més tenint en compte el partit que ens trobarem contra el Betis, un equip agressiu, que no deixa jugar i que lluita per tenir la pilota. Serà una mena de matx en el qual els dos voldrem que el contrari no jugui”.

 

LENGLET S’HA GUANYAT EL LLOC DE TITULAR?

“És una gran notícia que Lenglet hagi jugat tan bé durant la baixa d’Umtiti. Ja veurem demà qui juga, però sigui com sigui és una alegria que estiguem ben coberts”.

 

MOLT SATISFET AMB DEMBÉLÉ

“Som un equip que juga amb risc. Sortim des de darrere amb la pilota controlada i tenim molt espai a l’esquena. Sabíem que el seu nivell tècnic era alt i que va fort en les disputes de la pilota. Intentem aprofitar les seves virtuts. Estem encantats amb ell en tots els sentits. La seva concentració, com ve a entrenar… I sobre en el camp sempre està disposat a saltar a la pressió, que és el que li demanem”.

 

JORDI ALBA TORNA A LA SELECCIÓ

“Ha millorat cada dia. Està molt implicat amb el grup i està fent un començament de temporada espectacular. S’ho ha merescut”.

 

MESSI ESTÀ PER JUGAR TOT EL PARTIT?

“Ja ho veurem, però ell ja ha perdut la por a les caigudes, a recolzar el braç, a lluitar amb els rivals. Això era el més important. Aquest tipus de lesions limita en aquest sentit. El veig molt bé i segur”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa