Món Esport
Valverde: “De pidolar un camp per entrenar a ser campiones davant 30.000 persones”
  • CA

Ernesto Valverde té un passat menys reconegut que el viscut a les banquetes dels equips de futbol d’elit. L’actual tècnic del Barça va ser l’impulsor, l’any 2002, del primer equip femení de l’Athletic Club de Bilbao. Amb Andoni Zubizarreta com a director esportiu del club basc, el Txingurri va ser el responsable de crear i fer créixer un futbol mai abans reconegut a l’Athletic. “Em va tocar viure una cosa que no coneixia i va ser genial. No sabia com era el futbol femení a Biscaia. Vaig haver de veure com entrenaven i com buscaven un camp per fer-ho”, explica Valverde.

La idea, però, no va ser seva, sinó del mateix candidat a la presidència, Javier Uría. “A l’Athletic es va presentar Javier Uría de president i un dels seus reptes era crear un equip de futobl femení. Jo no entrenava, sinó que els ajudava. I aleshores Zubizarreta em va dir: ‘ho has de fer tu’. Jo no tenia ni idea de com estaven estructurats els equips a Biscaia, ni al món. Vaig haver-me’n d’assabentar i donar-li un impuls”, recorda l’entrenador blaugrana.

 

Present en la jornada ‘És futbol, i és femení’, en la qual també hi ha participat el president del club, l’entrenador del femení i les jugadores Laura Ràfols i Marta Unzué, Valverde rememora l’evolució del res al tot: “Vam agafar un equip, que era el Leioa, li vam canviar el nom i el vam fer filial de l’Athletic. L’experiència va ser genial, perquè quan va sortir l’equip va ser un boom. Lezama s’omplia, venia molta gent a veure partits. En el primer any a la Superlliga vam guanyar el campionat davant 30.000 persones a San Mamés, que va ser increïble i impensable. De pidolar un camp per entrenador, a omplir l’estadi.”

L’exjugador i entrenador professional destaca, a més, el petit espai que separa el futbol masculí i el femení a Bilbao, a diferència d’altres zones de l’Estat espanyol: “A Bilbao, la distància que hi ha entre el femení i el masculí és molt propera. Les noies han guanyat lligues i han sortit a celebrar-ho per Bilbao amb la gent. Amb el masculí vam haver-li de guanyar una Supercopa al Barça per poder fer-ho, ho sento.”



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa