Món Esport
Valverde confia cegament en Suárez: “Seguirà marcant gols, ho ha fet tota la vida”
  • CA
Ernesto Valverde, durant la roda de premsa prèvia al Sevilla-Barça de Lliga.
Ernesto Valverde, durant la roda de premsa prèvia al Sevilla-Barça de Lliga. | FC Barcelona

La mala ratxa de Luis Suárez en partits de Champions a domicili ha estat el gran tema de debat en l’entorn del Barça després de l’empat a zero a Lió. Els afeccionats blaugrana l’han tornat a situar en el punt de mira després d’unes setmanes d’un rendiment força fluix i Ernesto Valverde ha sortit al pas per defensar aferrissadament el davanter uruguaià. “Seguirà marcant gols, ho ha fet tota la vida“, ha declarat en la roda de premsa prèvia a la visita al Sevilla, “una de les més dures del que ens queda de temporada”.

 

“És el que té jugar en aquest club: sempre es focalitza en noms propis. El cas de Luis és molt curiós, perquè és un jugador al qual se l’ha criticat en moltíssimes ocasions des que jo he arribat. Estem parlant del cinquè màxim golejador de la història del club. Si mirem els últims partits, ha tingut moltes ocasions. Seguirà marcant gols perquè ho ha fet tota la vida. Ell ha de ser perseverant, que ho és, i jo haig de tenir paciència, que la tinc“, ha declarat Valverde en relació al seu ‘9’. “Està bé físicament. La setmana passada ja va començar des de la banqueta, és un jugador que ens garanteix lluita i ocasions de gol. És difícil no comptar amb un futbolista com ell, que ens dona tot el que ens dona“, ha seguit valorant.

 

A més d’analitzar la situació de Suárez i la transcendència del partit al Sánchez Pizjuán, l’entrenador del Barça també ha analitzat la situació mèdica d’Umtiti i Arthur (el primer està preparat per ser titular, mentre el brasiler haurà d’esperar com a mínim a la setmana vinent per poder tornar a una convocatòria), la poca participació dels fitxatges d’hivern (“Ells sabien a què venien i ho van acceptar”) i les sensacions abans d’una setmana en què el seu equip haurà de disputar dos Clàssics al Santiago Bernabéu.

 

Les declaracions de Valverde prèvies al Sevilla-Barça

 

UNA VISITA MOLT COMPLICADA

“Prenem com a referència el 6-1 de la remuntada, però també el de l’anada que vam perdre. Al seu camp, el Sevilla és un equip temible. A fora de casa no està al mateix nivell, de fet jo crec que és el que l’està penalitzant, però és un rival dur que al Sánchez Pizjuán està aconseguint bons resultats contra els primers classificats. És una de les visites més dures del que ens queda de temporada”.

 

EL PRIMER PAS D’UNA SETMANA MOLT COMPLICADA

“No, no ho crec. El precedent més recent que tenim del Sánchez Pizjuán és una derrota. Sempre que hem jugat allà, hem pogut comprovar que és una visita molt complicada. La temporada passada vam anar perdent 2-0 fins al final. Volem guanyar per començar amb bon peu una setmana molt exigent”.

 

L’ESTAT FÍSIC DE LUIS SUÁREZ

“Està bé. La setmana passada ja va començar des de la banqueta, és un jugador que ens garanteix lluita i ocasions de gol. És difícil no comptar amb un futbolista com ell, que ens dona tot el que ens dona”.

 

UMTITI, PREPARAT PER SER TITULAR?

“Sí, creiem que està preparat per ser titular. L’altre dia ja va entrar a la llista de convocats. Està en condicions i arriben partits complicats. Vermaelen està lesionat, Lenglet apercebut de sanció i ell ha d’estar preparat per jugar. Ens aportarà molt”.

 

ROTACIONS PER EVITAR LESIONS

“Hem de valorar-ho tot. Ara venim d’un descans de quatre dies, però la setmana vinent juguem tres partits duríssims. Sabem el preu de lesionar-se en aquest moment de la temporada. La nostra intenció és protegir tots els nostres futbolistes, però de vegades protegeixes un jugador i se’n lesiona un altre… Això no es pot saber i és una cosa que patim tots els equips. El Sevilla també”.

 

COM VEUS L’EQUIP?

“Jo sempre veig bé el meu equip, no sé què em passa. Venim d’un partit en què no vam marcar, però vam jugar molt bé, vam atacar molt i vam concedir molt poques oportunitats. Tenim moltes ganes d’afrontar el que vindrà”.

 

MOLTS EMPATS EN ELS DARRERS PARTITS

“Ens estem reservant. Els resultats sempre volen dir alguna cosa: hi ha vegades que generes poc, d’altres que no estàs encertat… La nostra idea és la mateixa de sempre: atacar i que no ens ataquin. Les estadístiques estan bé per analitzar les coses, però si les talles de determinada forma s’esbiaixa la realitat. El que hem de fer és guanyar demà”.

 

UN PARTIT VITAL

“El partit de demà per a nosaltres és molt important. Ens enfrontem a un rival duríssim com a local. És un contrincant que a partir de demà haurem deixat enrere, així que ampliar la distància respecte a ell, un dels nostres perseguidors, és important. Cada vegada queda menys”.

 

ARTURO VIDAL, RAKITIC I LENGLET, APERCEBUTS

“És veritat que haurem de tenir en compte diferents coses per fer l’alineació, però insisteixo que li donem molta importància al compromís de demà perquè sabem el que pot suposar per a nosaltres i per a la classificació”.

 

LUIS SUÁREZ, UN ALTRE COP EN EL PUNT DE MIRA

“És el que té jugar en aquest club: sempre es focalitza en noms propis. El cas de Luis és molt curiós, perquè és un jugador al qual se l’ha criticat en moltíssimes ocasions des que jo he arribat. Estem parlant del cinquè màxim golejador de la història del club. Si mirem els últims partits, ha tingut moltes ocasions. Seguirà marcant gols perquè ho ha fet tota la vida. Ell ha de ser perseverant, que ho és, i jo haig de tenir paciència, que la tinc”.

 

GUANYAR A SEVILLA I MADRID ÉS SINÒNIM DE TÍTOL?

“Res no està definit ara ni ho estarà la setmana vinent. Encara quedarà tot per decidir, fins i tot després del Clàssic de Lliga. No ens fixarem molt en el que facin els contraris. Ens preocuparem de nosaltres. No jugarem el partit contra el Madrid abans que el de Sevilla”.

 

LA POCA PARTICIPACIÓ DELS FITXATGES D’HIVERN

“Per analitzar el tema dels fitxatges sempre s’ha de tenir en compte el moment en què els fas. Si tens dos centrals o un problema en la davantera i els del filial estan lesionats, has de prendre decisions. És cert que no estan participant massa, però ells sabien a què venien i ho van acceptar, sobretot en el cas de Todibo”.

 

ÉS DIFÍCIL CONCENTRAR-SE ABANS DE DOS CLÀSSICS?

“Tenim clar que són dos partits importants. De cara a la nostra afició, jugar dos Clàssics és atractiu, però demà tenim un partit dificilíssim. Sabem el que ens juguem. Ens agradaria mantenir la distància respecte a l’Atlètic i al Madrid després del partit de demà”.

 

EL TRIOMF HISTÒRIC DEL GIRONA AL BERNABÉU

“No ens afecta en absolut. Si fem canvis, els farem en funció de nosaltres i del nostre plantejament del partit”.

 

JESÚS NAVAS

“És un jugador molt important per a ells que sempre ens ha complicat la vida. Va fer un gran partit en l’anada de l’eliminatòria de Copa però es va lesionar. Ara també està tocat. El calendari és dur per a tothom, però no hi ha dubte que és un gran futbolista”.

 

PIQUÉ I SEMEDO, EN GRAN ESTAT DE FORMA

“Piqué és un jugador que participa amb regularitat, en gairebé tots els partits. És fonamental per a nosaltres des de fa molts anys. Ara està molt bé i esperem que segueixi així. Semedo, per la seva banda, ha millorat moltíssim des que va arribar. Defensivament té unes virtuts que ens ajuden molt i ofensivament cada vegada aporta més”.

 

ARTHUR ARRIBARÀ AL CLÀSSIC?

“No ho sé. No ha començat a entrenar-se amb el grup. Podria entrar la setmana vinent, però no vull aventurar-me a dir res”.

                                          

MESSI, HUMÀ O DIVÍ?

“El veig com sempre. I tinc la sensació que els rivals també”.



Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa