Valverde, sobre el Clàssic: “Intentarem no fer gaire soroll i sortir al camp a jugar”

Ernesto Valverde és un entrenador pràctic, dels que fan del ‘cada cosa al seu temps’ la seva raó de ser com a professionals. El tècnic extremeny ha deixat clar, en roda de premsa, que per molts titulars que acapari el Clàssic el seu equip s’ha de centrar en la visita a Anoeta, “una de les més complicades de la temporada”, sobretot enguany, que la Reial Societat ocupa la quarta posició de la Lliga. “Ja veurem el que fem al respecte a partir del diumenge. No estem pensant en res més enllà del partit contra la Reial Societat. El Clàssic s’emporta molts titulars, però per a nosaltres ara mateix el més important són els tres punts d’Anoeta. Ja tindrem temps de preparar el que haguem de preparar“, ha declarat l’entrenador del Barça.

“Contràriament al que la gent es pot imaginar, els jugadors estan molt més pendents de la Reial Societat que del Clàssic. Jugar a Anoeta és molt complicat i de moment no pensem massa en el partit contra el Madrid. Quan haguem d’afrontar-lo, ja pensarem en ell. Però ens centrarem en el futbol i el que passi sobre la gespa, que és el que ens toca. Intentarem no fer gaire soroll i sortir al camp a jugar”, ha afegit el Txingurri, que ha demanat als periodistes que no gastin preguntes amb el compromís contra l’etern rival, del qual “ja en tindrem molt de temps de parlar”. “Anirem a Sant Sebastià a jugar el partit, és clar. Ah, em preguntes pel del Madrid? Suposo que també, sí”, ha respost, irònicament, quan ha estat qüestionat per la possibilitat que el Clàssic es torni a ajornar.

En la mateixa compareixença, Valverde també ha informat que compta amb Semedo i Jordi Alba per a la visita a Anoeta, que últimament està comptant més amb Rakitc “perquè s’ho està mereixent” i que Ansu Fati ha portat amb “normalitat i naturalitat” el fet de fer història a la Champions League. Per últim, el tècnic extremeny no s’ha mullat sobre el possible retorn de Pedro Rodríguez al Camp Nou: “És un jugador històric del Barça, un dels futbolistes amb més títols del club i un dels més estimats per l’afecció. Està a un altre equip i l’hem de respectar. Ja veurem què passa quan acabi la temporada“.

Les declaracions de Valverde prèvies al Reial Societat-Barça de Lliga

Una visita marcada amb retolador vermell: “La d’Anoeta sempre és una de les visites més complicades de l’any. Les dues últimes temporades hi hem guanyat, però abans el Barça hi va encadenar onze anys sense fer-ho. A més, ara la Reial Societat està molt bé, ocupa posicions de Champions i té jugadors molt bons en atac. La temporada passada ens va costar molt contra ells, també al Camp Nou. Serà un partit molt dur”.

Semedo i Jordi Alba tornen a escena: “Estan entrenant amb el grup des de després de l’últim partit de Lliga. No van arribar al compromís de Champions, però jo els veig bé. Espero poder comptar amb ells per demà”.

No és moment de parlar del Clàssic: “Ja veurem el que fem al respecte a partir del diumenge. No estem pensant en res més enllà del partit contra la Reial Societat. El Clàssic s’emporta molts titulars, però per a nosaltres ara mateix el més important són els tres punts d’Anoeta. Ja tindrem temps de preparar el que haguem de preparar”.

Pedro Rodríguez vol tornar: “És un jugador històric del Barça, un dels futbolistes amb més títols del club i un dels més estimats per l’afecció. Està a un altre equip i l’hem de respectar. Ja veurem què passa quan acabi la temporada”.

Canviaries alguna dinàmica prepartit si t’ho aconsellen de cara al Clàssic: “Si per tema de seguretat em diuen aquestes coses, m’ho pensaré. De moment no se m’ha traslladat res”.

Creus que el partit es jugarà?: “Anirem a Sant Sebastià a jugar el partit, és clar. Ah, em preguntes pel del Madrid? Suposo que també, sí”.

Rakitic jugada cada vegada més: “El veig igual que a la resta. Estem en una fase de la temporada en què ens estem jugant moltes coses i compto amb ell. De moment, el que hem de fer és afrontar els reptes amb la plantilla que tenim i després ja veurem. Últimament està participant amb més assiduïtat perquè s’ho està mereixent”.

El cas Arthur​: “L’altre dia ja em van preguntar per ell i vaig dir que havia arribat amb algunes molèsties de la convocatòria amb la selecció brasilera. Després del partit contra l’Atlètic de Madrid va haver de parar. Dubto que jugui demà, ahir no va entrenar amb el grup”.

La Reial Societat, un equip molt perillós: “És un equip que té un pla molt clar. Pressiona molt amunt, surt amb la pilota jugada des del darrere, té uns migcampistes que connecten molt amb la davantera… Crec que és un conjunt molt perillós”.

Tots els sentits centrats amb la Reial: “Contràriament al que la gent es pot imaginar, els jugadors estan molt més pendents de la Reial Societat que del Clàssic. Jugar a Anoeta és molt complicat i de moment no pensem massa en el partit contra el Madrid. Quan haguem d’afrontar-lo, ja pensarem en ell. Però ens centrarem en el futbol i el que passi sobre la gespa, que és el que ens toca. Intentarem no fer gaire soroll i sortir al camp a jugar”.

Més sobre el Clàssic: “Això és anar massa lluny. Intentarem jugar el partit i ja està. No hem de gastar tantes preguntes amb el Clàssic. Ja en parlarem el dimarts, que si no, no tindrem temes”.

Ansu Fati fa història a Europa: “Està bé, tranquil. És més el soroll que s’ha generat que el que hi ha a dins. Últimament l’estem cuidant per ajudar-lo a superar les molèsties que té des de fa uns dies. Però ho ha portat tot amb normalitat i naturalitat”.

L’Inter, interessat en Arturo Vidal: “No sé què contestar. És una informació que no surt de nosaltres, sinó de l’Inter. Ells sabran, per a nosaltres encara no ha començat el mercat d’hivern. Arturo és jugador nostre i comptarem amb ell en els tres enfrontaments que tenim abans del mercat d’hivern. Després ja veurem”.Més notícies

Tsunami carrega contra els titulars “inventats” de la premsa espanyola

"Mai no hem dit que vulguem bloquejar o suspendre el partit", ha publicat el moviment a les xarxes socials

Uns 3.000 efectius de Mossos i seguretat privada controlaran el clàssic

Els controls començaran al matí, un cop hagi passat l'hora punta d'entrada a la ciutat

Nou comentari