Valverde i el Barça, prudents: “Volem que Messi torni d’hora, però sobretot que torni bé”

"Veig difícil que arribi el dimarts contra el Borussia Dortmund, encara que en principi és a punt de tornar", ha declarat el tècnic extremeny en la roda de premsa prèvia al partit contra el València

Ernesto Valverde sap distingir amb claredat quan cal prioritzar el “com” al “quan”. La lesió de Leo Messi és un clar exemple d’això. En la roda de premsa prèvia al partit contra el València, el quart compromís que no podrà disputar l’argentí per culpa dels problemes físics, l’entrenador del Barça ha deixat ben clar que “volem que Messi torni d’hora, però sobretot que torni bé”, que “no estigui Messi és important per a nosaltres, no ho negaré”, però cal que “altres jugadors facin un pas endavant” fins que el capità estigui en perfectes condicions.

El tècnic extremeny ha convertit el problema en una oportunitat, una conjuntura perfecta perquè altres futbolistes demostrin davant l’afecció blaugrana, “com va fer Griezmann contra el Betis”, que hi ha vida sense el millor jugador del món. Serà pitjor, això segur, però n’hi ha d’haver si el Barça no vol començar a complicar-se de valent les seves opcions de revalidar el títol de Lliga. “Sense ell hem sabut jugar bé i guanyar. L’any passat va tenir el problema del braç i l’equip va respondre bé. Volem que torni d’hora, però sobretot que torni bé. No volem que faci un altre pas enrere“, ha explicat.

En la mateixa compareixença davant els mitjans de comunicació, Valverde ha tornat a exterioritzar el seu cansament en relació a tot el soroll que genera el cas Neymar, ha respectat totes les respostes del mateix Messi en l’entrevista al diari SPORT, ha informat que respondrà a les baixes i a la mala compensació de la plantilla amb “rotacions”, ha tret ferro als viatges de Piqué per la Copa Davis (sempre que aquests els faci “en el seu temps lliure”) i ha confirmat que Luis Suárez ja està recuperat i que, en principi, hauria de poder jugar contra el València.

Les declaracions d’Ernesto Valverde prèvies al Barça-València de Lliga

La temporada passada, cap victòria contra el València: “Serà un partit semblant als de l’any passat. Sí que és cert que han canviat d’entrenador, però només fa dos dies i no han tingut temps de canviar moltes coses respecte a una època de bons resultats amb Marcelino. Ens va crear molts problemes l’any passat en els tres partits, però sobretot a la final de la Copa. Juguen amb un 4-4-2 clàssic, les línies molt juntes i al contraatac”.

Llibertat d’expressió per a Leo Messi: “No he volgut llegir l’entrevista a Messi. Sé com s’expressa, el conec. Sembla que tothom interpreta i reinterpreta el que diu. Ell ho fa de forma natural, no li hem de donar més voltes”.

La recuperació del capità, en la recta final: “No soc metge, però sí que és veritat que a Messi se li va obrir una mica la cicatriu i hem anat amb molta cura. Veig difícil que arribi el dimarts contra el Borussia Dortmund, encara que en principi sí que és cert que és a punt de tornar. No diré res perquè ja sabem com van aquestes coses”.

Molt cansat del cas Neymar: “Parlem de Neymar abans, durant i després del mercat. Ja està, és un tema que està tancat. És un gran jugador, però jo el vaig entrenar 15 dies i ara forma part d’un altre equip. El que no m’ha agradat és que s’hagi retransmès tot”.

Les baixes en atac: “Recuperarem a poc a poc jugadors a la línia ofensiva, però tenim equip suficient per respondre a les baixes. No estic preocupat”.

Les clàusules contractuals de Messi: “No em preocupa el futur de Messi. Cadascú decideix sobre el seu futur de la mateixa forma que el club pren les decisions que considera oportunes. En Leo no fa moltes entrevistes, però jo l’he trobat molt natural i transparent”.

 

Els viatges de Piqué per la Copa Davis: “No ens va anar malament l’any passat amb els viatges de Piqué. Va fer una extraordinària temporada. Si en el seu temps lliure vol anar a veure un partit de tennis jo no hi puc fer res. No ho trobo malament”.

La polèmica de les rotacions al mig del camp: “Que no jugui Rakitic és notícia de la mateixa manera que si no ho fa Arthur, Aleñá, Busquets… Ha vingut De Jong i Sergi Roberto està jugant al mig del camp. Serà difícil que juguin tots amb la competència que hi ha”.

Rotacions com a solució: “Algunes posicions estan més cobertes que d’altres, però tampoc cal preocupar-se en excés. Ho intentarem solucionar amb el temps i amb rotacions”.

Luis Suárez, preparat per tornar a jugar: “Pensem que Luis Suárez ja podrà jugar contra el València. Ahir va completar tot l’entrenament amb el grup. Ja veurem com va la sessió d’avui”

Prudència absoluta amb el retorn de Messi: “Que no estigui Messi és important per a nosaltres, no ho negaré, però hi ha hagut altres moments sense ell i hem sabut jugar bé i guanyar. L’any passat va tenir el problema del braç i l’equip va respondre bé. Volem que torni d’hora, però sobretot que torni bé. No volem que faci un altre pas enrere”.

Hermetisme al Barça: “Les qüestions internes són internes. Jo soc entrenador i tinc unes opinions de la mateixa forma que els jugadors poden tenir i expressar el seu punt de vista”.

Convertir els problemes en oportunitats: “Amb la baixa de Messi, altres jugadors han de fer un pas endavant. Contra el Betis, Griezmann va fer dos gols i volem que tingui més continuïtat. Coneixent la dificultat, hem de garantir que l’equip seguirà competint de la mateixa manera”

Més informació

Nou comentari